Ingezonden persbericht


Yamaha Superweekend 2005 in Loon op Zand

Persbericht

Alles van Yamaha dat vaart of rijdt, staat drie dagen klaar voor alle Nederlandse Yamaha-fans en belangstellenden. Op het Experience Island 't Blauwe Meer (bij de Efteling) kunnen geïnteresseerden op 20, 21 of 22 mei 2005 drie dagen lang proefrijden, proefvaren, demonstraties zien, technische en rij-instructie krijgen of zich vermaken in tal van buitensporten. Daarmee viert Yamaha dat het Nederland al een halve eeuw voorziet van gemotoriseerd vervoer en plezier. Ook voor kinderen biedt het Yamaha Superweekend 2005 tal van attracties. Yamaha verwacht zeer veel belangstelling uit Nederland en België. Het varen en rijden vindt dan ook plaats onder deskundige begeleiding waarbij de veiligheid voorop staat.

Tweewielers

Yamaha Motor staat in de eerste plaats voor weg-, race- en crossmotoren van wereldklasse. De nieuwste modellen kunnen bewonderd worden en de bezoekers kunnen proefritten maken. Vergeet uw rijbewijs niet mee te nemen! Geschiedenis, heden en toekomst komen aan bod in films, vertoond in de tijdelijke Yamaha-bioscoop. Rijtrainingen en -demonstraties maken het motoraanbod compleet.

Waverunners, Superjets, boten en buitenboordmotoren

In waterland Nederland is Yamaha Marine al vijftig jaar een begrip. Het aanbod anno 2005 strekt zich uit van boten, buitenboordmotoren tot superjets en waverunners.

Vierwielers

Quads heten de vierwielige all-terrain voertuigen waarmee iedereen van 16 en ouder een speciaal parcours op het strand mag afleggen. Op de bulten en gaten kunnen bestuurders hun rijvaardigheid testen en demonstreren.

Gezinsprogramma

Wie graag partner en/of kinderen meeneemt: naast waterfietsen, kindermotoren en kinderquads zorgt Yamaha ook voor buitensportplezier en een speciaal kinderspeelterrein. Kinderen tot 15 jaar mogen meevaren in de boten van Power Boat Holland. Experience Island 't Blauwe Meer ligt middenin de Brabantse natuur.

Toegang

Het Yamaha Superweekend is toegankelijk voor iedereen. De entree aan de kassa is ¤ 5,- per persoon. Wie zich heeft ingeschreven via het internet en de bevestigingsmail heeft uitgeprint, krijgt op vertoon van deze mail ¤ 2,- euro korting aan de kassa. Kinderen onder de 14 jaar hebben gratis toegang maar alleen onder begeleiding van een persoon die ouder is dan 18 jaar. Parkeren is gratis.

Openingstijden en adres
Vrijdag 20 mei 10 tot 19 uur
Zaterdag 21 mei 9 tot 19 uur
Zondag 22 mei 10 tot 18 uur

Experience-Island 't Blauwe Meer
Baan achter de Plakken 1
5175NP Loon op Zand (Bij Tilburg, vlakbij de Efteling)

Persmoment
Op vrijdag 20 mei van 12.00-14.00 is er een persbijeenkomst gepland. De pers krijgt na de lunch een rondleiding over het terrein en kan zelf de Yamaha producten gaan ervaren. Vriendelijk verzoek om aanwezigheid vooraf aan te melden via email: mang.yuan@yamaha-motor.nl. Na aanmelding zal u een vrijkaart en routebeschrijving worden toegestuurd.

Meer informatie
Contactpersoon namens Yamaha Motor Nederland is Mang Yuan, Press Officer. U kunt hem bereiken op 020-6546753. Meer informatie staat op http://www.yamaha-motor.nl/superweekend

Beeldmateriaal downloaden
Voor beeldmateriaal, logo's e.d. in hoge resolutie die rechtenvrij te gebruiken zijn voor publicatie verwijzen wij u naar http://www.yamaha-motor.nl/pers/superweekend.jsp
20 - 22 mei 2005