Politie Groningen

Persberichten vrijdag 20 mei 2005

provincie Groningen 20-05-2005 -

Groningen: fietsdief
Een 19-jarige man uit Hoogezand werd donderdagnacht op de Grote Markt betrapt op het stelen van een fiets. De man werd aangehouden en naar het bureau gebracht. Hij krijgt een proces-verbaal.

Groningen: straatrover direct aangehouden
Een man (personalia nog niet bekend) is donderdagavond aangehouden op de Zonnelaan op verdenking van een straatroof op een 77-jarige vrouw uit Groningen. De vrouw en haar man waren uit een stadsbus gestapt op de Zonnelaan en daarbij achtervolgt door de verdachte man. Bij de woning kreeg de vrouw een duw en werd haar tas afgenomen. De man en vrouw kwamen ten val en liep weg. Op basis van het opgegeven signalement konden direct ter plaatse gekomen agenten de verdachte man aanhouden. Hij bleek in het bezit van spullen van de beroofde vrouw. De verdachte is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: man (83) mishandeld
Een 83-jarige man uit Groningen is donderdagavond rond 22.45 mishandeld door een nog onbekende man op de Grote Markt. De oudere Stadjer was op de kermis geweest en werd aan de zijde van V&D door een nog onbekende man belaagd. Hij kreeg klappen en viel op de grond. Door een getuige die op het incident afkam stopte de aanvaller en liep weg. Het slachtoffer liep een verwonding aan zijn hand op en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Signalement aanvaller: man, donkere huidskleur, lengte ongeveer 175 cm, normaal postuur, leeftijd 20 25 jaar. Hij was gekleed in een spijkerbroek en blauwe jas. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met basiseenheid Centrum via 0900 8844 (lokaal tarief).

Groningen: bromfietscontroles
Op de Ulgersmaweg en de Kreupelstraat werd donderdagmiddag en avond een bromfietscontrole gehouden. Op de Ulgersmaweg werden 40 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Negen hiervan waren geheel in orde, de overige 31 bestuurders waren goed voor 49 bekeuringen. Onder andere overschrijding constructiesnelheid (28) geen certificaat (6) en niet verzekerd (3). Bij de controle op de Kreupelstraat werden 57 brommers gecontroleerd. Hiervan waren 18 geheel in orde. De andere 39 bestuurders hebben in totaal 49 bekeuringen gekregen. Onder andere voor overschrijding constructiesnelheid (21), geen / ondeugdelijke valhelm (5) en diverse technische gebreken. Bij de controle werd een 39-jarige bromfietser uit Groningen betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 0.95 promille. Hij bleek te rijden terwijl hij een volledige ontzegging rijbevoegdheid had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: drinkebroer moet nog zitten
Een 44-jarige man uit Groningen kreeg donderdagmiddag een bon voor het nuttigen van alcohol in het openbaar in het Noorderplantsoen. Bij controle bleek er nog een vonnis van 31 dagen hechtenis tegen de man open te staan. Hij is aangehouden en wordt overgedragen aan justitie voor het uitzitten van zijn straf.

Groningen: radarsnelheidscontroles
De politie heeft donderdag op diverse plaatsen in de stad een radarsnelheidscontrole gehouden.
Friesestraatweg: donderdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 1481, aantal overtredingen: 15, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.
N355: donderdagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 1483, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen: fietsster onwel
Een 27-jarige fietsster uit Groningen werd donderdagmiddag op de Sumatralaan plotseling onwel. Zij week naar links uit en kwam in aanraking met een naast haar rijdende auto en kwam ten val. Zij is met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. Een ongevallenregistratie is opgemaakt.

Snelheidcontrole
In Stadskanaal werden donderdag snelheidcontroles gehouden op de Atlantislaan en Onstwedderweg. Er werden daarbij ruim 700 voertuigen gecontroleerd. Hierbij kregen 136 bestuurders een boete opgelegd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km per uur waar slechts 50 km per uur gereden mag worden. Ook in Hoogezand kregen 73 bestuurders een boete voor te hard rijden. Op de Vosholen en Gorechtlaan werd een controle gehouden. Ruim 1000 voertuigen passeerden de controle. In Delfzijl werden op de Rijksweg ruim 800 autos gecontroleerd. Hierbij werd aan 108 bestuurders een boete opgelegd. Hoogste snelheid bedroeg 110 km per uur, waar 80 km is toegestaan. Op de Marneweg in Lauwersoog kregen 52 bestuurders eveneens een snelheidsboete opgelegd.

Stadskanaal: vrouw loopt letsel op bij verkeersongeval
Op de A.G.Wildervanckweg raakte een 51-jarige vrouw uit Noord Sleen donderdagmiddag gewond. De vrouw verleende bij het afslaan naar de Nautilusweg met haar auto geen voorrang aan een 20-jarige bestuurder van een vrachtautocombinatie uit Meeden. De vrachtauto raakte de auto van de vrouw in de flank, waarna de personenauto tegen een andere stilstaande auto botste. De vrouw is met nekletsel naar een ziekenhuis in Stadskanaal gebracht. De drie betrokken autos zijn door een sleepbedrijf weggehaald.

Stadskanaal: jongens aangehouden voor brandstichting
De jongens uit Stadskanaal, in de leeftijd van 12 en 13 jaar, zijn donderdag aangehouden voor brandstichting. De drie kornuiten bleken verantwoordelijk voor de brand in een leegstaand winkelpand en loods aan de Poststraat op woensdagmiddag. De 13 jarige verdachte beklende de brand te hebben aangestoken. Tegen de drie is proces verbaal opgemaakt.

Ter Apel: verdachten aangehouden voor heling
Op de Ter Apelervenen werden donderdagochtend twee mannen uit Musselkanaal en Ter Apel aangehouden. Beide mannen, 37 en 41 jaar, waren bezig goederen aan elkaar te verkopen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De 37-jarige Musselkanaalster leverde een plastic tas met diverse sloffen sigaretten aan de man uit Ter Apel. Passerende agenten zagen de levering en hielden beide mannen aan. De verdachten zijn voor onderzoek naar de herkomst van de sigaretten ingesloten.