Edelman - DLV


20 - 5 - 2005

Compuware benoemt Maurice Groeneveld tot vice president Noord- en Centraal-Europa

Compuware benoemt Maurice Groeneveld tot vice president Noord- en Centraal Europa. Hij geeft sturing aan de Compuware organisaties in Nederland, Scandinavië, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Oost Europa. Groeneveld heeft zich tot doel gesteld de positie van het softwarebedrijf op de markt van Applicatie Perfomance- en Kwaliteits management te verstevigen.

Daarnaast streeft Groeneveld naar een leidende rol voor Compuware op het gebied van Service Level management en IT-Governance oplossingen in de gehele regio. Tevens ziet Groeneveld vooral in Oost Europa de behoefte aan kwalitatief hoogwaardige IT-oplossingen toenemen: Ik zie het als grote uitdaging goed in te spelen op de kansen die nu ontstaan in landen als Tsjechië en Polen. Hun toetreding tot de Europese Unie bevordert de economische groei en daarmee de behoefte aan strategische inzet van informatietechnologie, aldus Groeneveld. Daarnaast hebben veel organisaties in de nieuwe lidstaten de wens om met IT de efficiëntie te verhogen en kosten te besparen. Compuware wil daarbij een belangrijke rol vervullen.

Hiervoor was Groeneveld vice president voor Noord Europa. Maurice Groeneveld (41 jaar) is sinds 1991 werkzaam bij Uniface, die in 1994 is overgenomen door Compuware. Eerder was Groeneveld Account Manager Strategic Accounts Chemical Industry van Digital Equipment.

Compuware Nederland
Compuware is een softwareleverancier die zich toelegt op het leveren van oplossingen voor het verbeteren van de besturing van IT organisaties en onderdelen daarvan, zoals IT Governance, en het bouwen, testen en beheren van grootschalige, bedrijfskritische systemen. Compuware is opgericht in 1973 in Detroit en behoort wereldwijd tot de top 10 van onafhankelijke softwareleveranciers. De aandelen van Compuware staan genoteerd aan de NASDAQ. In Amsterdam werken ruim 300 medewerkers, verdeeld over het Nederlandse verkoopkantoor, het Europese hoofdkantoor en het Amsterdam Development Center. Hier worden Compuwares OptimalJ en Uniface ontwikkeld. Dagelijks werken de ontwikkelaars in Amsterdam aan het optimaliseren van de bedrijfskritische applicaties voor organisaties wereldwijd. Hiermee heeft Compuware één van de grootste Development Centra in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.compuware.nl

Meer over Compuware:
Persberichten
Achtergrondinformatie
Beeldmateriaal
website: http://www.compuware.nl

Berith Behrens-Selling
Compuware
tel: 020-311 88 16
e-mail: berith.selling@nl.compuware.com

Edelman
Marjolein Rigter
Postbus 2021
2130 GE Hoofddorp
tel: 023-554 2030
e-mail: Marjolein.Rigter@edelman.com
website: http://www.edelman.com/nl