AutoRai

Print

Jaguar behaalt viervoudig succes

(20-5-2005)
Jaguar heeft een opvallend viervoudig succes behaald bij de jongste âInitial Quality Studyâ van J.D. Power and Associates, waarvan de resultaten gisteren in de Verenigde Staten bekend werden gemaakt. Stuwende kracht achter dit fantastische resultaat voor Jaguar is zijn best presterende model, de X-TYPE Saloon, die bij het onderzoek 37 punten meer scoorde dan vorig jaar, maar liefst 35% beter. Het J.D. Power-onderzoek bepaalt de kwaliteit van nieuwe autoâs negentig dagen nadat consumenten ze in gebruik hebben genomen.

De Halewood-fabriek van Jaguar, waar de X-TYPE wordt geproduceerd, ontving bovendien de âGold Awardâ van J.D. Power voor best presterende Europese fabriek. Deze geavanceerde faciliteit is nu hét centrum voor âlean manufacturingâ, waarbij verspilling zoveel mogelijk wordt voorkomen zonder dat afbreuk wordt gedaan aan de hoge kwaliteit en voortdurende productverbetering.

"Van 36 automerken heeft Jaguar de tweede plaats behaald en het is opnieuw het hoogst genoteerde Europese merk in de âInitial Quality Studyâ," zegt Bibiana Boerio, Managing Director van Jaguar Cars. "De combinatie van het succes van de X-TYPE en onze Halewood-vestiging in het J.D. Power-onderzoek getuigt op een fantastische manier van de inspanningen van het gehele Jaguar-team. Kwaliteitsverbetering is een passie voor iedereen bij Jaguar en deze uitstekende resultaten doen ons bijzonder veel deugd. Ik beschouw dit als de ware stem van onze klanten die ons informeren over de kwaliteit van hun Jaguar."

De Jaguar X-TYPE kwam in 2001 op de markt en blijft nieuwe klanten trekken. De X-TYPE, de enige compacte luxueuze Saloon met standaard permanente vierwielaandrijving, combineert een jeugdig, sportief karakter met de luxe, het vakmanschap en de verfijning waarom Jaguar bekendstaat.

Jaguar begon in 1922 als fabrikant van zijspannen en is sindsdien uitgegroeid tot een van âs werelds grootste fabrikanten van luxe sedans en sportwagens en daarmee tot een van de meest bekende merken. De bedrijfsvisie is eenvoudig: mooie snelle autoâs maken die over de hele wereld worden begeerd.