AutoRai

Print

Toyota start productie hybridevoertuigen in Noord-Amerika

(20-5-2005)
Toyota Motor Corporation (TMC) maakte onlangs bekend voor het eerst in de geschiedenis van de onderneming hybridevoertuigen te gaan produceren buiten Japan en wel in Noord-Amerika, te beginnen in de tweede helft van 2006.
Deze belangrijke stap maakt duidelijk dat het Toyota ernst is het gebruik van krachtige hybridevoertuigen te stimuleren en de lokale productie in Noord-Amerika te vergroten.

Toyota Motor Manufacturing, Kentucky, Inc. (TMMK), een van de bestaande productielocaties van Toyota in Noord-Amerika, is de fabriek waar de hybrideversie van de - in Noord-Amerika - uiterst succesvolle Toyota Camry geproduceerd zal gaan worden. Voor de start van de hybrideproductie zal Toyota een extra investering doen van $ 10 miljoen teneinde de verwachte maandelijkse productie van 4.000 eenheden van de Camry in hybrideuitvoering te kunnen realiseren.

De Toyota Prius, in Noord-Amerika geïntroduceerd in 2000, was de eerste in massa geproduceerde hybrideauto. De tweede generatie van de Prius werd in 2003 geïntroduceerd en van beide modellen waren er eind maart 2005 in Noord-Amerika in totaal al 147.000 eenheden verkocht.