Gemeente Roermond

Roermond doet onderzoek naar veiligheid

Vanaf 17 mei 2005 wordt in de gemeente Roermond, evenals in 3 andere gemeenten in de regio Noord en Midden Limburg, een onderzoek gehouden onder burgers. Met de uitvoering van dit onderzoek hoopt de gemeente zicht te krijgen op de veiligheid en leefbaarheid in de wijken van Roermond en op de beoordeling van de dienstverlening van onder andere de gemeente en de politie.

In het onderzoek komt aan de orde hoe burgers (on)veiligheid ervaren en welke verbeterpunten hierin zijn aan te brengen, zowel op de korte als op de langere termijn. De uitkomsten zijn belangrijk voor het verdere gemeentelijk veiligheidsbeleid. De resultaten van deze veiligheidsscan 2005 worden in september/oktober 2005 verwacht.

De gemeente Roermond heeft dit onderzoek ook al in 1999 en in 2002 gehouden. Naar aanleiding van de veiligheidsscan van 1999 zijn onder andere maatregelen getroffen ter verhoging van de veiligheid in het uitgaansgebied en het winkelgebied. Ook het project Roer je Mond is een rechtstreeks gevolg geweest van de resultaten.

De veiligheidsscan van 2002 leverde bouwstenen op voor de wijkveiligheidsplannen 2004-2006. Het auto-inbrakenproject, de sfeerbeheerders in straten rondom het cafégebied en een aanscherping van het gemeentelijke drugsbeleid zijn hier uit voortgevloeid.

Publicatiedatum: 20.05.2005 Bijgewerkt: 20.05.2005