Gemeente Tiel


Onderhoud aan openbare verlichting

Volgende week start de gemeente met het vervangen van de armaturen van lantaarnpalen in diverse straten. Het nachtelijke straatbeeld zal hierdoor veranderen; het oude geel/oranje licht maakt plaats voor helder wit licht. Sociaal veiliger voor de buurt en bovendien energiezuinig..

Aan de openbare verlichting in Tiel moet met enige regelmaat onderhoud plaatsvinden. De armaturen - de lampenkap met lamp hebben een beperkte levensduur. De komende twee weken worden de bestaande armaturen vervangen door een ander type waarin nieuwe, efficiëntere en energie zuinigere lampen geplaatst worden (24 Watt in plaats van 50 Watt). De lampen geven ook een andere kleur licht, namelijk wit. Het vertrouwde oranje gekleurde licht zal dus verdwijnen. Bijkomend voordeel is dat de kleurherkenning groter wordt. Dat betekent dat niet alles meer oranjebruin gekleurd is, maar dat de kleur van bijvoorbeeld de kleding van voorbijgangers goed te herkennen is. Dit komt de sociale veiligheid ten goede. Als het nodig is wordt tegelijkertijd ook de lantaarnpaal vervangen.

In de afgelopen paar jaar is al een groot deel van de armaturen vervangen. Dit jaar gaat de gemeente verder in de volgende straten: Rietmattenstraat, Sterrebos, Adamsweg, Hucht, Pr. Bernhardlaan, Groenlandstraatje, Hilversumstraat, Bakkerstraat, Richlandstraat, Hovenierslaantje, Frieslandstraat, G.J. Laagwaterstraat, Tussenstraatje, Karel Doormanstraat, Dr. Pameijerstraat, Esdoornstraat, Meidoornstraat, St. Josephstraat, St. Josephplein, Magnoliastraat, Iepstraat, Klein Amsterdam en de Akkerstraat.

De werkzaamheden starten in de week van 23 mei en duren twee weken. In de meeste straten is een hoogwerker nodig. Dit kan enige overlast voor het verkeer geven. Als het werk klaar is zal dat een hele verandering betekenen voor het nachtelijke straatbeeld. De overgang van geel/oranje licht naar helder wit licht zal even wennen zijn. Zeker in het begin lijkt het licht heel fel. De ervaring leert dat het snel went.

Voor eventuele vragen kan men contact opnemen met de heer Boers (tel. 63 73 61) van de afdeling Stadsbeheer of met de heer Van Aagten (tel. 06 18 30 49 36), van de afdeling Stadsbeheer, die als toezichthouder het werk zal begeleiden.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 19 mei 2005