Politie Flevoland

Verkeerscontrole op de Meent

Lelystad 20-05-2005 - Op het parkeerterrein aan de Meent is donderdagmiddag een grote verkeerscontrole gehouden.

Deze controle werd uitgevoerd door diverse afdelingen van Politie Flevoland in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, Douane, Belastingdienst, Inspectie Verkeer en Waterstaat en 3VO. Ook een speciale speurhond van de Douane, afgericht op drugs en tabak, werd ingezet.

Uitgebreide controle

In een periode van zes uur zijn bestuurders gecontroleerd op naleving van de Wegenverkeerswet. Bovendien werden alle papieren van alle bestuurders nagekeken en is de technische staat van de voertuigen gecontroleerd. De Douane heeft gecheckt of dieselautos de juiste brandstof gebruikten. De snor- en bromfietsen zijn op een afzonderlijke plaats van de controleplek nagekeken op hoeveelheid vermogen en technische staat. Van alle bestuurders is een blaastest afgenomen om te controleren of ze alcohol hadden gedronken.

Bekeuringen

De politie heeft een aantal bekeuringen uit moeten delen; drie voor het niet dragen van een gordel, drie voor folie op de autoruit en één omdat iemand een slagwapen in de auto had. Daarnaast werden vier kentekenbewijzen ingevorderd omdat de auto teveel kabaal maakte. Na een geslaagde herkeuring kunnen de auto-eigenaren het kentekenbewijs weer terugkrijgen. Bovendien werd er een automobilist aangehouden omdat hij teveel gedronken had (1 promille).

Aanhouding drugshandel

In de bestelauto van een 48-jarige man uit Swifterbant werd door de speurhond van de Douane 77 gram hasj en 9 gram wiet gevonden. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek hij bij fouillering een groot geldbedrag en allerlei zaken bij zich te dragen die over het algemeen gebruikt worden bij drugshandel. De man is voor nader onderzoek ingesloten.