FloraHolland


Duizendste Deense Container voor klok op FloraHolland

BLEISWIJK (persbericht 20 mei 2005) - Op 20 mei 2005 is op FloraHolland vestiging Bleiswijk de duizendste Deense Container met perkgoed geveild. Sinds 2 mei kunnen aanvoerders van tuingoed op Deense Container aanvoeren. Dagelijks bedraagt de aanvoer van perkgoed op Deense Containers 10 procent van de totale aanvoer van perkgoed.

De prijsvorming van de producten op Deense Containers is marktconform en soms beter dan soortgelijk producten op een stapelwagen. De prijsvorming bevestigt dat er op vestiging Bleiswijk een markt voor het veilen op Deense Containers is. De denen worden bij aanvang veilen in één blok geveild. Aanvoerder P.A. Bruinen uit Delfgauw vertelt "Een ander voordeel is dat de presentatie van de producten op een deen mooier is." Het assortiment dat op denen wordt geveild is nu perkgoed en dit assortiment zal worden uitgebreid. Uiteraard lenen ook andere producten zich voor deze logistieke drager.

Inkoper J. Lorier van de firma Agrimarkt is tevreden over het denenveilen op vestiging Bleiswijk. Afhankelijk van het assortiment dat op Deense containers wordt aangeboden, koopt hij de ene dag tien denen en de andere dag twee. Lorier: "Erg interessant is een mixkar van vaste planten waar diverse kleuren, soorten of potmaten op kunnen worden aangeboden. De Deense container wordt als een éénkoop verkocht en de mixkar is de juiste inkoophoeveelheid". Agrimarkt maakt voor transport al jaren gebruik van de Deense Container als logistieke drager. "Het grote voordeel van deze logistieke drager is de onderlinge uitwisselbaarheid in de branche", stelt Lorier.

FloraHolland
Op FloraHolland worden sierteeltproducten verhandeld via veilingklokverkoop en via bemiddeling (contractverkoop). FloraHolland heeft een jaaromzet van 1,9 miljard euro. Marktleider FloraHolland heeft vijf vestigingen verspreid over het land. FloraHolland Bleiswijk is één van de vijf vestigingen van FloraHolland en heeft op jaarbasis een tuinplanten-omzet van 10 miljoen en een marktaandeel van 10 procent binnen de VBN.


---