OPEN UNIVERSITEIT NEDERLAND
http://www.ou.nl

Nieuwe collegevoorzitter Open Universiteit Nederland bekend

Raad van toezicht benoemt Theo Bovens tot voorzitter College van bestuur

De Raad van toezicht van de Open Universiteit Nederland heeft drs. Th.J.F.M. Bovens met ingang van 1 september 2005 benoemd tot voorzitter van het College van bestuur van de Open Universiteit Nederland. Bovens, die al ruim twee jaar zitting heeft in het College van bestuur, volgt op die datum de huidige voorzitter drs. M.A.M. Wöltgens op. De benoeming van Bovens geldt voor een periode van vijf jaar.

Thijs Wöltgens (61), oud-fractievoorzitter van de PvdA en oud-burgemeester van Kerkrade, heeft de Open Universiteit vijf jaar bestuurd en maakt gebruik van de FPU-regeling. Hij blijft wel voorzitter van de Vereniging van Kamers van Koophandel. Theo Bovens (45) maakt momenteel als vice-voorzitter al ruim twee jaar deel uit van het bestuur van de Open Universiteit. Daarvoor was hij negen jaar werkzaam als wethouder van Maastricht. Hij is onder meer lid van het partijbestuur van het CDA en voorzitter CDA-Limburg.

Herbenoeming Fred Mulder als rector magnificus
Gelijktijdig met de benoeming van Theo Bovens werd de rector magnificus van de Open Universiteit, prof. dr. ir. Fred Mulder, voor een nieuwe termijn van vijf jaar herbenoemd. Deze herbenoeming van Fred Mulder als rector magnificus gaat eveneens per 1 september 2005 in.

Over de Open Universiteit Nederland
De Open Universiteit Nederland verzorgt als enige universiteit open hoger afstandsonderwijs in Nederland en Vlaanderen. De universiteit heeft meer dan 20.000 studenten, en ruim 750 medewerkers. De Open Universiteit beschikt over twaalf studiecentra en drie steunpunten in Nederland en heeft zes studiecentra in Vlaanderen. De hoofdvestiging van de Open Universiteit Nederland staat in Heerlen. Naast het bieden van open toegankelijk hoger onderwijs heeft de Open Universiteit twee andere wettelijke taken: bijdragen aan de innovatie van het hoger onderwijs, en het bieden van ondersteuning bij de bestrijding van het lerarentekort.