Utrecht stad 10.30 uur

Utrecht 20-05-2005 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Verkeerscontrole

UTRECHT - De politie heeft donderdagavond op drie locaties een verkeerscontrole uitgevoerd.

Tussen 18.00 en 23.00 uur werden de controles uitgevoerd vanaf de Kroonstraat, De Kwangodreef en de Koningin Wilhelminalaan. In totaal werden 50 bromfietsen gecontroleerd. Hiervan hadden 22 bestuurders hun bromfiets in orde. De overige 28 kregen in totaal 47 bekeuringen voor onder andere een te hoge constructie snelheid, ondeugdelijke remmen, het niet hebben van een bromfietscertificaat en een slechte stuurinrichting.

Twee bromfietsen werden in beslag genomen omdat er geen geldig verzekering op zat. Een man werd aangehouden omdat hij nog een vonnis van 44 dagen had uitstaan en één man werd aangehouden omdat hij op een gestolen bromfiets reed.

Aanrijding letsel

UTRECHT - Donderdagavond vond ter hoogte van de Berenkuil een aanrijding plaats tussen twee fietsers.

Een 30-jarige vrouw uit Bilthoven wilde met haar fiets linksaf slaan de Karel Doormanlaan in. Op dat moment ontstond er een aanrijding met een 24-jarige fietser uit Utrecht. Beiden raakten gewond aan hun gezicht. De 24-jarige fietser werd met onbekend letsel naar het Diaconessenzieken huis vervoerd.

Winkeldieven aangehouden

VLEUTEN - De politie heeft donderdagmiddag een vrouw aangehouden omdat zij in een winkel aan de Hindersteinlaan een diefstal pleegde.

Personeel van de winkel zag dat een vrouw de winkel wilde verlaten zonder goederen af te rekenen. De 58-jarige vrouw uit Vleuten werd aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. Zij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

UTRECHT - Bij een winkel aan de Handelstraat werd donderdagmiddag een minderjarige jongen aangehouden voor het stelen van snoep.

De 14-jarige jongen uit Utrecht wilde zonder af te rekenen de winkel verlaten, maar werd door personeel van de winkel aangehouden. De jongen werd door de politie opgehaald en voor verhoor meegenomen naar het bureau. In overleg met de ouders wordt gekeken of de jongen een Haltstraf kan krijgen.