Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Vermilion Energy Trust implementeert Datastream 7i-oplossing voor beheer en onderhoud olie- en gasinstallaties

CAPELLE a/d IJSSEL, 20 mei 2005 Vermilion Energy Trust in Harlingen, het op één na grootste onshore-bedrijf in Nederland, heeft de op internet gebaseerde Asset Performance Management oplossing Datastream 7i geïmplementeerd. Vermilion is verantwoordelijk voor de productie en het beheer van negentien gasvelden en vijftig oliebronnen. Met behulp van Datastream 7i optimaliseert Vermilion op drie locaties Harlingen, Garijp en Middenmeer het beheer en de onderhoudsplanning van haar processen voor olie- en gaswinning.

Met Datastream 7i kan Vermilion preventief onderhoud plannen en uitvoeren, de werkorderprocessen automatiseren en de voorraad- en inkoopkosten verminderen. Vermilion heeft de hosting -versie van Datastream 7i gekozen, waardoor het bedrijf geen interne technische en administratieve hulpmiddelen behoeft te gebruiken voor het toepassen en onderhouden van de software. In plaats daarvan zorgt Datastream voor de implementatie en het gebruik van de software, hardware en ondersteuning. Daardoor is de geplande aanvullende inzet van software volgend jaar op een aantal internationale locaties efficiënt en kosteneffectief. In haar sector bereikt Vermilion op deze wijze de laagste total cost of ownership (TCO).

Vermilion is de meest recente in een lange reeks van succesvolle Datastream 7i-implementaties op internationale multi-site olie- en gas locaties , zegt Larry Blackwell, CEO van Datastream Systems. De voordelen van de technologie zijn direct merkbaar, want Vermilion verkrijgt meer inzicht in de prestaties van haar bedrijfsmiddelen in meerdere vestigingen. De naleving van wettelijke voorschriften, controles en veiligheidseisen in deze bedrijfstak maken de kalibratiemogelijkheden van Datastream 7i steeds belangrijker. Met deze Asset Performance Management oplossing realiseert Vermilion een veilige omgeving, kan het bedrijf betere en snellere beslissingen nemen en gestandaardiseerde bedrijfsprocessen implementeren.

Over Datastream Systems, Inc.

Datastream Systems, Inc. (NASDAQ: DSTME) levert wereldwijd Asset Performance Management software en diensten aan bedrijven, waaronder ruim 65 procent van de Fortune 500. De oplossingen van Datastream combineren hoogwaardige asset management functionaliteit met uitgebreide analysemogelijkheden. Daardoor ontstaat een krachtig platform voor het optimaliseren van de prestaties van bedrijfsmiddelen.

Met de oplossingen van Datastream kunnen klanten hun bedrijfsmiddelen waaronder productiemiddelen, wagenparken en gebouwen onderhouden en beheren, maar ook analyses en voorspellingen maken, opdat zij actie kunnen nemen om de toekomstige prestaties van hun bedrijfsmiddelen te verbeteren. Datastream s hoofdproduct, Datastream 7i, levert een complete Asset Performance Management infrastructuur die internet- en webservice-architectuur combineert met brede enterprise asset management functionaliteit, geïntegreerde inkoop, uitvoerige analysemogelijkheden en gebruik op meerdere locaties (multi-site). Datastream is opgericht in 1986 en heeft klanten in ruim 140 landen. Meer informatie: www.datastream.net/dutch.

Meer informatie:

Bert Verplancke, VP Sales Northern Europe

Tel. (010) 206 47 00. Email: bert.verplancke@datastream.net

of

Aad Jan Roos, senior consultant Sterk Werk Communicatie

Tel. (010) 456 78 49. Email: aadjan.roos@sterkwerk.nl