Gemeente Oss


19/3/2005 - Uniek plan Toerisme en Recreatie voor Oss en Lith De gemeenten Oss en Lith hebben de handen ineen geslagen omtrent toerisme en recreatie op hun grondgebied. De nota `Verbonden aan de Maas' (pdf, 1 MB) een beleid Toerisme en Recreatie voor Oss en Lith is het resultaat. De gemeenteraad van Oss heeft op donderdag 19 mei ingestemd met de nota.

Uniek plan
Voor beide gemeenten is het een uniek plan; het is voor het eerst dat er zo uitgebreid over toerisme en recreatie is gesproken. De visie is namelijktot stand gekomen via een uitgebreide consultatie met belangengroepen. Dit levert een herkenbare verkenning, een gedragen strategische visie en originele projecten op.

Originele projecten
De visie op toerisme en recreatie is uitgewerkt in een uitvoeringsprogramma met drie soorten projecten, namelijk gezamenlijke projecten voor Oss én Lith, een programma voor Oss en een programma voor Lith. Ook is aangegeven hoe het een en ander georganiseerd kan worden en welke rol de Regio-VVV kan spelen. Mooie projecten waar aan gedacht wordt, zijn een wandelnetwerk aan de randen van dorp en stad, een fietsveer over de Maas bij Demen en het zichtbaar maken van de Tempel van Kessel.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jos van Oorschot, gemeente Oss 629 490.