Politie Drenthe

vrijdagmorgen

Assen 20-05-2005

Motorrijder kiest een korte weg
MEPPEL - Na klachten dat dagelijks een motorrijder over de Oude Boazstraat zou rijden in een verboden rijrichting werd door agenten deze overtreding vastgesteld. Donderdagmiddag zagen agenten een 22-jarige motorrijder uit Meppel over deze straat rijden. De motorrijder, die hiervoor een bekeuring kreeg, verklaarde dat hij dit een kortere weg vond. (05-134553)

Motorrijder uit de bocht
HOOGEVEEN - Donderdagavond reed een 29-jarige man uit Hoogeveen op zijn motor over het Klaverblad bij Hoogeveen in de richting van Meppel. Hij verloor de controle over zijn motorfiets en kwam ten val waardoor hij onder meer een sleutelbeen brak. Hij werd naar het Bethesdaziekenhuis overgebracht. (05-141717)

Agenten zien diverse overtredingen
HOOGEVEEN - In de nacht van donderdag op vrijdag zagen agenten de bestuurder van een auto over de Grote Kerkstraat rijden. De aandacht werd getrokken door een defecte koplamp. De bestuurder, die mogelijk onder invloed van alcohol en verdovende middelen verkeerde, werd verzocht mee te werken aan een bloedproef. De man gaf een valse naam op en hij was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. (05-141448)

Agenten treffen alcomobilisten
EMMEN - Tijdens de afgelopen nacht zagen agenten tijdens surveillance automobilisten rijden over de Phileas Foggstraat. Vroeg in de nacht bleek een 41-jarige man uit Emmen een alcoholpromillage te hebben van 0,6. Later die nacht had een 48-jarige bestuurder uit Westerbork een alcoholpromillage van 1,4. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Ook kreeg hij een proces-verbaal omdat hij een stopteken van de agenten negeerde. (05-141758)

Politie ziet vervalst verzekeringsplaatje
HOOGEVEEN - Donderdagavond zagen agenten een bromfietser over het Haagje rijden. Omdat zij zagen dat het verzekeringsplaatje van de bromfiets niet origineel was, werd de bromfietser een stopteken gegeven. De 20-jarige man uit Hoogeveen kon zich niet legitimeren, hij had geen bromfietscertificaat, de bromfiets was niet verzekerd en het plaatje was vervalst. Bovendien bleek het vermogen van de bromfiets opgevoerd. Voor al deze overtredingen kreeg de man bekeuringen. (05-141697)

Woninginbraak
EMMEN - Donderdagmorgen werd op klaarlichte dag ingebroken in een woning aan de Zijweg. Een raamhor werd vernield waarna men kon binnenkomen. Er werd een laptop, fototoestellen en een televisie weggenomen. De 57-jarige inwoner deed aangifte, het schadebedrag is nog niet bekend. (05-141621)

Politie houdt bedreiger aan
EMMEN - Donderdagmiddag werd aan de Valtherlaan een 44-jarige man aangehouden. De man had zijn buren bedreigd met een windbuks. De man verzette zich bij zijn aanhouding. De windbuks werd in beslag genomen. (05-141634)

Bert Peters verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandag 08.00 uur. Tel. 0592-361294 of 06-53 23 80 59.