Gemeente Dordrecht


---

Dordtenaar Ad Scheepbouwer voorzitter Economische adviesraad

KPN Topman adviseert gemeentebestuur

Leo den Otter

Ad Scheepbouwer, voorzitter van de raad van bestuur van KPN, wordt voorzitter van de Economische Adviesraad Dordrecht. Deze adviesraad gaat het college de komende drie jaar gevraagd en ongevraagd over (de uitvoering) van het economische beleid adviseren. Na de zomer gaat de adviesraad aan de slag. Ad Scheepbouwer is geboren en getogen in Dordrecht en kent de stad dus heel goed.
De economische adviesraad krijgt opdracht van het college haar visie te geven op het economische beleid van de stad en regio, nieuwe visies te ontwikkelen en concrete uitvoeringsplannen voor te bereiden. Doel is meer werkgelegenheid naar de regio halen, een aantrekkelijke vestigingsplaats voor ondernemers zijn en het bezoek van toeristen naar de stad en regio vergroten.

Dordrecht wil zich met behulp van de Economische Adviesraad de komende jaren ontwikkelen van een traditionele industriestad richting dienstverlening en kenniseconomie. Naast de maritieme sector (Shipping Valley) liggen er kansen op het gebied van toerisme, detailhandel, horeca, zakelijke dienstverlening, creatief ondernemerschap en zorg. Samen met de Economische Adviesraad zal Dordrecht prioriteiten kiezen en de stad en regio beter op de kaart zetten. Spreken over shippingvalley

KPN Bestuursvoorzitter de heer A.J. Scheepbouwer was sinds 1992 al lid van de raad van bestuur. Van 1976 tot 1988 was hij president van de luchtvrachtdivisie Pakgoedholding N.V.(Pandair Group) en in 1988 werd hij benoemd tot algemeen directeur van PTT Post.

document icoon ecadvraaddordt.jpg

Redactie
Linde de Jong
Communicatie

telefoon 078 - 639 66 75

email lw.de.jong@dordrecht.nl

Informatie
Leo den Otter
Communicatie
telefoon 06 - 51 37 34 82