Ingezonden persbericht

Minister Verdonk gaat weer eens in de fout

Balkenende ga aub naar de koningin

SCHOONEBEEK, 20050520 -- Minister Verdonk gaat weer eens in de fout. Een 6tal Marokkaanse vrouwen mochten niet naar Nederland terugkeren, ondanks dat ze kinderen hadden die een Nederlands paspoort hadden. Hier zet ik de opmerking bij dat het weer natte vinger werk is geweest. De Tweede Kamer had vorig jaar al uitgesproken dat de minister de terugkeer naar Nederland moet 'bespoedigen' van vrouwen met Nederlandse kinderen.


In de discussie die geleverd is met betrekking tot de uitgeprocedeerde, de beruchte 26000, wordt totaal niet gekeken of vaders en/of moeders kinderen achterlaten met kinderen die in Nederland geboren worden. In het kader van de wet gelijke behandeling zouden deze dus, ook volgens de oproep van de tweede kamer, dus gewoon in Nederland moeten kunnen blijven. En natuurlijk mag de minister weer blijven, het zij haar vergeven. Maar mevrouw de minister hoeveel gevallen van de genoemde 26000 zijn hier ook misschien gevallen waarin u het Nederlandse volk onjuist hebt geïnformeerd. Volgens diverse media wel.

Ook natte vingerwerk?

Hoeveel gevallen hebben nu al gehad waar ministers en staatssecretarissen de kamer misleid hebben en toch maar weer mogen blijven zitten. Balkenende ga aub naar de koningin en vertrek met het kabinet, daar zou u 66% van de Nederlandse bevolking een plezier mee doen.

Loe Notten, voorzitter, Nationaal Sport Jeugd Garantie Plan




Ingezonden persbericht