Protestantse Kerk in Nederland


Nieuwe directeur voor Nederlands Bijbelgenootschap

(20-5-2005)
nbglogo.jpg Jan Meijer wordt de nieuwe algemeen directeur van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG). Hij volgt Haaije Feenstra op, die per 1 juni vertrekt naar de Protestantse Kerk in Nederland. Aanleiding voor Meijer om bij het NBG te solliciteren is in zijn eigen woorden de wens realiseren om de drijfveren vanuit mijn geloof te kunnen combineren met mijn vakmatige kennis en ervaringen. Jan Meijer begint eind augustus met zijn werkzaamheden voor het NBG.

Nieuwe koers
Zijn belangrijkste aandachtspunt zal zijn om, na de succesvolle operatie van de introductie van De Nieuwe Bijbelvertaling, een inspirerende nieuwe koers uit te zetten en te realiseren binnen de missie van het NBG, Zorgen dat de Bijbel zoveel mogelijk mensen bereikt en aanspreekt.
Meijer is afkomstig van Raptim Intercontinental groep in Tilburg, een not-for-profit reisorganisatie, waar hij sinds 2001 werkzaam is. Daarvoor was hij meer dan twintig jaar werkzaam bij de KLM en leidde hij verschillende vestigingen in Midden-Amerika, Europa en Afrika. Meijer is gehuwd, heeft drie kinderen en is actief lid van de Protestantse Kerk in Nederland.