Politie Zuid-Holland-Zuid

20/05 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

20-05-2005 - Persberichten District II

WAARSCHUWING SNELHEIDSCONTROLE
HOEKSCHE WAARD - Tijdens een snelheidscontrole op de Moerdijkbrug (A16) heeft het Verkeershandhavingsteam (VHT) in samenwerking met het KLPD 5727 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdag 17 mei t/m donderdag 19 mei. In totaal werden 24289 voertuigen gecontroleerd.

De komende 13 weken zijn er op de Moerdijkbrug werkzaamheden i.v.m. het renoveren van het wegdek. De rijbaan is zodanig versmald dat er maar 70 km/h gereden mag worden. De politie zal intensief controleren op deze locatie i.v.m. de veiligheid van de wegwerkers. De controle wordt aangekondigd door het KLPD bij de dagelijkse controles. Vanaf volgende week worden ook borden geplaatst om aan te geven dat er controles zijn.

GORDELCONTROLE
ALBLASSERDAM- Op de Helling is op 19 mei van 8.30 uur tot 16.00 uur door het VHT een gordelcontrole gehouden. Van de 236 gecontroleerde automobilisten droegen er 44 geen gordel. 2 automobilisten belden niet hands-free.

AFVALTRANSPORT
GORINCHEM- Een 40-jarige vrachtwagenchauffeur uit Duffel (België) is op de A27-Oostbaan aangehouden. De man had te weinig rust gehouden tijdens zijn reis. Daarvoor kreeg hij een schikking van 110. Daarnaast bleek dat het bedrijf waar hij voor werkt geen vergunning voor het vervoeren van afval (karton, papier etc.)heeft. Daarvoor kreeg de man een schikking van 1000.

HENNEPKWEKERIJ
GROOT AMMERS- Op het Graafland werd op 19 mei omstreeks 15.00 uur een hennepkwekerij ontdekt door de Politie Zuid-Holland-Zuid. Er werden in het pand 743 plantjes, 12 lampen, een bevloeiingsinstallatie en ventilatoren aangetroffen. Dit wordt allemaal vernietigd. Ook is door Eneco geconstateerd dat de stroom illegaal werd afgetapt. De 21-jarige huurder van het pand is aangehouden en inmiddels voorgeleid. De Eneco zal aangifte doen van diefstal van stroom.

SNELHEIDSCONTROLE
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Op de Parallelweg is op 19 mei een tussen 14.30 en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 631 gecontroleerde autos reden er 47 te hard.

BRAND
GORINCHEM- Op donderdag 19 mei rond 16.51 kwam de melding binnen dat er een leegstaande bungalow in brand stond aan het Patrijzennest. Dit pand stond op de nominatie om gesloopt te worden. Om 16.59 gaf de Brandweer Gorinchem het sein Brand meester. De brandweer rukte uit met een Spuitwagen en een ladderwagen. Twee jongetjes van 10 jaar uit Gorinchem hebben bekend dat zijn verantwoordelijk zij voor de brand. Ze hadden een pet en een aansteker gevonden en deze in brand gestoken. Ineens zagen ze dat een deel van het pand in brand stond. De jongetjes hebben erg veel spijt van hun daad.