Ingezonden persbericht


creative kondigt twee grote doorbraken
in audiotechnologie aan:

Xtreme fidelity en de creative x-fi xtreme fidelity audioprocessor

De Creative X-Fi Xtreme Fidelity audioprocessor kan MP3's nog beter laten klinken dan de originele cd
Amsterdam - 20 mei 2005 - Creative (NASDAQ: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor de pc en het internet, kondigt vandaag twee belangrijke doorbraken in audiotechnologie aan: Xtreme Fidelity, de nieuwe audionorm, en de Creative X-Fi Xtreme Fidelity audioprocessor. De combinatie van Xtreme Fidelity met de Creative X-Fi Xtreme Fidelity audioprocessor zorgt voor een opmerkelijke verbetering van de opname en weergave van MP3-muziek, versnelt en verbetert pc-games, biedt een unieke geluidservaring bij het bekijken van films en verbetert de mogelijkheden, prestaties en kwaliteit van audiocreatie.

Xtreme Fidelity

Xtreme Fidelity vestigt een nieuwe audionorm met de combinatie van 24 bit-kwaliteit, een verbluffende klankzuiverheid met een minimale signaal/ruis-verhouding van 110 dB, de nieuwe CMSS® (Creative Multi Speaker Surround) 3D-hoofdtelefoon en surround-luidsprekertechnologie. Consumenten zullen hun bestaande cd- en MP3-muziek nu kunnen upgraden naar de Xtreme Fidelity-norm door gebruik te maken van de Creative X-Fi Xtreme Fidelity audioprocessor. Deze onderscheidt zich van andere hoogwaardige muzieknormen zoals DVD-A en SACD, door de mogelijkheid een bestaande muziekbibliotheek te upgraden naar Xtreme Fidelity. Wanneer consumenten hun cd- of MP3-muziek upgraden naar deze nieuwe norm kunnen ze genieten van een weergave die beter klinkt dan de originele cd-opname.

"Xtreme Fidelity is het resultaat van onze kijk op een nieuwe audionorm die voor een indrukwekkende verbetering zorgt op het vlak van MP3-muziek, pc-games en digitale films. Hierbij werd de basis gelegd voor een volledig nieuw platform voor digitaal home-entertainment," vertelt Sim Wong Hoo, voorzitter en CEO van Creative. "Om tegemoet te komen aan deze visie van Xtreme Fidelity creëerden we de Creative X-Fi Xtreme Fidelity audioprocessor, die in de volledige audioruimte wonderen verricht op het vlak van kwaliteit, kracht en prestatie. De Creative X-Fi Xtreme Fidelity audioprocessor is echt indrukwekkend, en de Xtreme Fidelity-ervaring zal mensen met verstomming slaan."

De Creative X-Fi Xtreme Fidelity audioprocessor

De Creative X-Fi Xtreme Fidelity audioprocessor beschikt over meer dan 51 miljoen transistors en heeft een capaciteit van meer dan 10.000 MIPS. De Creative X-Fi Xtreme Fidelity audioprocessor is 24 keer krachtiger dan haar voorganger en wordt uitgerust met verschillende modi zodat de klank voor elke toepassing volledig kan worden veranderd. De Creative X-Fi Xtreme Fidelity audioprocessor biedt modi die geoptimaliseerd zijn voor MP3-muziek, games, films en audiocreatie. Elke modus wordt zo geconfigureerd dat de kracht van de processor zich uitsluitend richt op het leveren van die kenmerken, kwaliteit en capaciteiten die de gebruiker nodig heeft.

Cd- en MP3-muziek

Cd-muziek heeft een resolutie van 16 bit, die gecomprimeerd wordt van een oorspronkelijke studio-opname van 24 bit. Wanneer de cd-muziek geconverteerd wordt naar MP3-formaat wordt de muziek opnieuw gecomprimeerd en dit resulteert in een mindere geluidskwaliteit en -zuiverheid. De Creative X-Fi Xtreme Fidelity audioprocessor maakt gebruik van nieuwe toepassingen die MP3's kunnen versterken door ze terug te brengen naar 24 bit-kwaliteit. Daarnaast kan de gebruiker de muziek upgraden naar multi-channel surround-klank. Door deze verbetering kan MP3-muziek nog zuiverder klinken dan op de originele cd's.

Pc-games

Voor gameontwerpers en pc-gamers kan de framesnelheid van de games niet hoog genoeg zijn. Vaak moeten ze dan een deel van geluidskwaliteit en realisme inleveren, omdat het aantal gelijktijdige effecten wordt verminderd of de geluidsfunctie zelfs helemaal wordt uitgeschakeld. Het geluid vereist namelijk zodanig veel verwerkingskracht dat de framesnelheid wordt vertraagd. Dit vermindert de kwaliteit van de game-ervaring, waardoor de gamers minder goede resultaten zullen halen. Met de kracht en het prestatievermogen van de Creative X-Fi Xtreme Fidelity audioprocessor kunnen gamers nu eindelijk genieten van een verhoogde framesnelheid tijdens het spelen van de game, met behoud van alle effecten. Bovendien kunnen gameontwerpers de audio-omgeving in games nog realistischer maken omdat ze een beroep kunnen doen op het krachtige nieuwe platform van Xtreme Fidelity.

De Xtreme Fidelity-norm biedt een nieuwe aanvulling op de EAX® Environmental Audionorm die door Creative is ontwikkeld en die tegenwoordig in de meeste pc-games terug te vinden is. Met het nieuwe Xtreme Fidelity-platform roept Creative de vijfde generatie EAX in het leven, die onmiddellijk een groot aantal reeds beschikbare games zal ondersteunen.

Dvd en gedownloade films

Veel mensen die dvd's of gedownloade films op hun pc bekijken, gebruiken een hoofdtelefoon, omdat die hen toelaat het volume te verhogen zonder andere mensen te storen. Maar het nadeel is dat hoofdtelefoons niet de meeslepende surround-geluidservaring meeleveren die een multi-channel luidsprekersysteem wel biedt. Met de verwerkingscapaciteit en het prestatievermogen van de Creative X-Fi Xtreme Fidelity audioprocessor kunnen luisteraars nu van de hoofdtelefoontechnologie van Creative Multi Speaker Surround 3D genieten, die hen de voordelen van een multi-channel luidsprekersysteem biedt via bijna elke hoofdtelefoon.

Geoptimaliseerde audiocreatie

De Creative X-Fi Xtreme Fidelity audioprocessor werd ontworpen voor de levering van onberispelijke geluidskwaliteit, met geavanceerde functies en effecten voor muziek- en audiocreatie. De Creative X-Fi Xtreme Fidelity audioprocessor is uitgerust met een SRC functie die zo nauwkeurig is dat elke audioresolutie geconverteerd wordt naar elke andere resolutie met een transparantie van bijna 136 dB THD+N en digitaal gekoppelde opnamen in resoluties van 44.1 kHz tot 96 kHz. De Creative X-Fi Xtreme Fidelity audioprocessor ondersteunt eveneens ASIO-opnamen met een zeer lage latentie van één miliseconde zonder CPU-belasting. De Creative X-Fi Xtreme Fidelity audioprocessor levert zoveel kracht, prestatievermogen, kwaliteit en capaciteit dat ze ook gebruikt zal worden door E-MU Systems, de Creative Professional audiobusiness, voor toekomstige oplossingen voor desktop authoring, ontworpen voor professionele muzikanten.

Bezoek http://www.soundblaster.com/products/x-fi/technology/ voor meer informatie over de Creative X-Fi Xtreme Fidelity audioprocessor en Xtreme Fidelity.

----------
Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten, testproducten en het opvragen van beeldmateriaal kunt u, bij voorkeur via e-mail, contact opnemen met:

Text 100 Public Relations: Liesbeth Kramer - Tel:+31 (0) 20 5304349 - liesbeth.kramer@text100.nl Creative Labs: Markus Eggermont - Tel: +32 3/287.87.72 - markus_eggermont@cle.creative.com Creative Labs informatienummers voor eindgebruikers: +353 1 4333272 Over Creative Labs

Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor de pc met producten als de bekroonde Zen en MuVo audiospelers. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Singapore. Creative Labs Europe is opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. Het Europese hoofdkantoor en het Operations/Technical Centre (EOTC) zijn gevestigd in Dublin, Ierland en bieden een efficiënte, gelokaliseerde productbevoorrading op maat voor de Europese markt. Daarnaast bieden ze strategische klantenondersteuning voor de verkoopkantoren van Creative in de Benelux, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Portugal, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 400 medewerkers in dienst.