Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 mei 2005

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Aanrijding met letsel

Vallende lading veroorzaakt aanrijding

Haaksbergen

Op donderdag 19 mei vond omstreeks 12.45 uur een aanrijding plaats tussen twee auto's op de Buurserstraat in Haaksbergen. Een onbekend gebleven bestuurder van een auto met aanhangwagen reed over de Buurserstraat in de richting Buurse. Vanuit de aanhangwagen viel lading op de weg, bestaande uit enkele dozen. Een 42-jarige tegemoetkomende automobilist uit Losser zag dit en remde af, echter een daarachter rijdende 26-jarige automobilist uit Enschede kon niet meer tijdig remmen en reed achter op de auto van de 42-jarige. De 42-jarige is met nekklachten naar het ziekenhuis overgebracht. De ''eigenaar" van de lading is na het voorval even gestopt en vervolgens verder gereden. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden. Telefoon 0900-8844.(05-061110)

Winkeldiefstal

Aangehouden verdachte blijkt veelpleger

Enschede

Op donderdag 19 mei omstreeks 20.45 uur werd een winkeldiefstal gemeld aan het HJ van Heekplein in Enschede. Personeel had gezien dat een 30-jarige Enschedeër twee blikjes bier in zijn tas stopte en zonder deze te betalen langs de kassa was gelopen. De politie hield de verdachte aan, die als veelpleger werd herkend. De fiets waarop de verdachte was gekomen, bleek eveneens als gestolen gesignaleerd te staan sinds 1 januari dit jaar. Ook had de verdachte nog een vonnis openstaan van 90 euro of 1 dag hechtenis. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. (05-061376)

Bedreiging en belediging

Verdachte aangehouden

Enschede

Op vrijdag 20 mei omstreeks 00.15 uur controleerde de politie een man in de Beltstraat in Enschede. De man, een 40-jarige Enschedeër, verkeerde zwaar onder invloed van drank en zat daar op een bankje met een fles drank naast zich. De man keerde zich zonder enige aanleiding tegen de agenten en schold hen uit in het bijzijn van omstanders. De politie hield de verdachte daarop aan wegens belediging, echter de verdachte ging daarbij helemaal door het lint. Hij bedreigde de agenten en gedroeg zich zeer agressief. De agenten konden met moeite de verdachte boeien en in de politieauto krijgen. De verdachte spuugde daarbij meerdere keren in de richting van de agenten. De verdachte is ter ontnuchtering opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-061441)

Snelheidsovertreding

Automobilist moet rijbewijs inleveren

Delden

Op donderdag 19 mei hield de politie omstreeks 22.00 uur een snelheidscontrole op de Rondweg in Delden. Bij een 44-jarige automobilist uit Goor werd een snelheid gemeten van 135 km/u (na correctie) in plaats van de toegestane 80 km/u. Dat betekende een overschrijding van 55 km/u. De automobilist moest zijn rijbewijs inleveren en zal een proces-verbaal tegemoet kunnen zien. (05-061414)

Aanrijding met letsel

Frontale aanrijding tussen twee personenauto's

Oldenzaal

Op donderdag 19 mei vond omstreeks 13.10 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto's op de Provinciale Rondweg N342 in Oldenzaal. Een 33-jarige man uit Almelo reed in zijn auto over de Rondweg tussen de Essenlaan en de Denekamperstraat in Oldenzaal. Volgens eigen zeggen viel hij in slaap en kwam daardoor op de linker rijstrook te rijden. Hij kwam daarbij in frontale aanrijding met een hem tegemoetkomende automobiliste, een 61-jarige vrouw uit Oldenzaal en een inzittende 64-jarige Oldenzaalse. Beide automobilisten en de inzittende vrouw zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Van de 33-jarige Almeloër is in verband met geconstateerd drankgebruik een bloedproef afgenomen. Beide auto's werden zwaar beschadigd afgesleept en de kentekenbewijzen werden ingenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-061225)

Aanrijding onder invloed

Auto tegen lantaarnpaal gereden

Oldenzaal

Op vrijdag 20 mei vond omstreeks 01.10 uur een eenzijdige aanrijding plaats op de Enschedesestraat in Oldenzaal. Een 20-jarige Oldenzaler was met zijn auto tegen een boom gereden. De politie constateerde alcoholgebruik bij de automobilist en hield hem aan. De man was niet in staat een blaastest te doen waarop van hem bloed werd afgenomen. Zijn rijbewijs in ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.(05-061452)

Aanrijding met letsel

Aanrijding tussen twee auto's

Hengelo

Op donderdag 19 mei vond omstreeks 09.10 uur een aanrijding plaats op de Deldenerstraat in Hengelo tussen twee personenauto's. Een 40-jarige vrouw uit Hengelo reed met haar auto over genoemde straat komende vanuit de richting centrum. Ze bemerkte te laat dat de voor haar rijdende auto, bestuurd door een 31-jarige Hengeloër afremde en reed er achter op. De 31-jarige werd met nekklachten naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. (05-060965)

Rijden onder invloed

Rijbewijs ingevorderd

Hengelo

Op vrijdag 20 mei controleerde de politie omstreeks 00.10 uur een 24-jarige Enschedese automobilist op de Enschedesestraat in Hengelo. Aanvankelijk probeerde de automobilist zich aan de controle te onttrekken, doch de politie kon hem laten stoppen. Bij de 24-jarige werd alcoholgebruik geconstateerd waarop hij is aangehouden. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,46 o/oo. De verdachte bleek recidivist en zijn rijbewijs werd ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op. (05-061449)

Aanrijding met letsel

Automobilist gewond

Almelo

Op donderdag 19 mei vond omstreeks 15.50 uur een aanrijding plaats op de kruising van Rechteren Limpurgsingel met de Sluitersveldsingel in Almelo tussen twee personenauto's. Een 42-jarige man uit Tubbergen reed over de van Rechteren Limpurgsingel en wilde bij de verkeerslichten links afslaan, de Sluitersveldsingel in. Hij verleende daarbij geen voorrang aan de hem tegemoetkomende 51-jarige automobilist uit Borne. Bij de aanrijding die volgde liep de 42-jarige letsel op en werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij ter observatie is opgenomen. Beide automobilisten verklaren dat het verkeerslicht voor hen groen was. De politie maakt proces-verbaal op. (05-061281)

Verkeerscontroles

Politie houdt toezicht op de verkeersveiligheid

Enschede

Op donderdag 19 mei hield de politie op meerdere locaties in Enschede verkeerscontroles. Op de Veldhoflanden, De Posten, Broekheurne Ring en de Burgemeester van Veenlaan. In totaal werden 80 auto's en 40 bromfietsen gecontroleerd. Er werden in totaal 29 processen-verbaal opgemaakt: Bromfietsen:
11x constructiesnelheid
3x gladde band
5x niet verzekerd
3x geen helm
1x geen certificaat
Auto's:
1x geen juiste kentekenplaat aanhangwagen 1x ongeldige APK
4x niet dragen autogordel(05-061387)

Doorrijden na aanrijding

Verdachte aangehouden

Vroomshoop

Op donderdag 19 mei omstreeks 24.00 uur vond een eenzijdige aanrijding plaats op de Hondsdraf in Vroomshoop. Een 23-jarige man uit Vroomshoop was met zijn auto tegen een daar geparkeerd staande auto, eigendom van een 26-jarige man uit Vroomshoop, gereden. Na de aanrijding was de 23-jarige doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. Op de plaats van de aanrijding bleef echter de kentekenplaat van zijn auto achter. Daardoor kon de politie de identiteit van de verdachte achterhalen. Zij troffen de 23-jarige in zijn woning aan, slapend in zijn bed. Er werd bij de verdachte alcoholgebruik geconstateerd, waarop de politie hem aanhield. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,3 o/oo. De politie nam zijn rijbewijs in en maakt de nodige processen-verbaal op. (05-061453)


---- --