Gemeente Geertruidenberg


Koninklijke onderscheiding voor de heer Spoorenberg

Burgemeester Meijer heeft vrijdag 20 mei een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer ing. G.J.A. Spoorenberg. De benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vond plaats tijdens een bijeenkomst aan het huisadres van de decorandes.

In 1974 was de heer Spoorenberg medeoprichter in Geertruidenberg van de plaatselijke politieke partij Keerpunt '74. Hij heeft zich langdurig ingezet als bestuurslid en penningmeester van deze partij. Tot december vorig jaar is hij als gedreven en stimulerende bestuurder (penningmeester) actief geweest binnen Keerpunt '74. In de schaduw van het politieke geweld heeft hij zich gedurende dertig jaar belangeloos ingezet voor de plaatselijke politiek en gemeenschap.

Daarnaast organiseerde en coördineerde hij vele jaren de plaatselijke collectes van de Nederlandse Hartstichting. Hij was de animator en stimulator van de drie wijkhoofden en 40 collectanten in Geertruidenberg.

De heer Spoorenberg is bijna vijftig jaar lid van de onderwijsbond CNV. De afgelopen vijf jaar heeft hij zich als rayoncontactpersoon (vrijwilligerswerk) ingezet voor het wel en wee van de gepensioneerde leden van de onderwijsbond.

Gelet op zijn zeer langdurige inzet voor en betrokkenheid bij het politiek/maatschappelijke leven in Geertruidenberg is aan de heer Spoorenberg de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau toegekend.