Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


20 mei 2005


APELDOORN - Snorfietser opnieuw onder invloed


De politie heeft donderdagmiddag (19/05) een 53-jarige Apeldoornse snorfietser aangehouden die voor de tweede keer deze week onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man rond 16.30 uur op de Talingweg. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en blies op het politiebureau een promillage van 2,2. Hij blies dinsdag (18/05) een promillage van 2,3. Inmiddels was bekend geworden, dat de verdachte nog tien dagen celstraf tegoed had. De politie heeft hem in afwachting van plaatsing in een plaats van detentie ingesloten in een politiecel.


APELDOORN - Rijverbod voor rijden onder invloed


De politie heeft donderdagavond (19/05) op de A50 een 48-jarige automobilist uit Beuningen een rijverbod van vijf uur gegeven. Omstreeks 18.50 uur viel het rijgedrag van de bestuurder surveillerende leden van de Koninklijke Marechaussee op en zij zetten hem aan de kant. Controle wees uit dat de man onder invloed van alcohol was. De politie werd gewaarschuwd die de man aanhield en meenam naar het politiebureau. Daar blies hij een promillage van 1,1. Dit leverde hem een rijverbod op. Bovendien maakte de politie proces-verbaal op.


APELDOORN - Fietsendieven aangehouden dankzij getuige


De politie heeft donderdagavond (19/05) op de Buizerdweg twee Apeldoorners van 17 en 18 jaar aangehouden die een fiets hadden gestolen. Een attente getuige zag rond 23.00 uur dat een jongen een nieuwe damesfiets droeg. Hij liep naar een andere jongen en samen verdwenen zij richting Ravenweg. De getuige volgde hen en belde onderweg de politie die de verdachten even later in de Buizerdweg aanhield. De politie verhoorde de verdachten op het politiebureau en zond hen na verhoor heen. Beide verdachten worden doorverwezen naar het preventieproject LINK waar een passende maatregel wordt getroffen.


APELDOORN - Politie houdt agressieve winkeldief aan


De politie heeft donderdagmorgen (19/05) bij het NS-station een 27-jarige winkeldief uit Apeldoorn aangehouden. De man had eerder bij een supermarkt aan de Deventerstraat frisdrank en etenswaren gestolen. Personeel betrapte de man rond 08.45 uur en nam hem voor het afleggen van een verklaring mee naar het kantoor. Toen de verdachte doorkreeg dat de politie werd gebeld werd hij zeer agressief en bedreigde een medewerker en een vrouwelijke getuige met een mes. Zij lieten hierop de man gaan en gaven de politie een goed signalement door die de winkeldief later aanhield. De politie trof in de buurt, waar de verdachte zich vaak ophoudt, nog enkele goederen aan die mogelijk afkomstig zijn van diefstal. Hier wordt nog onderzoek naar ingesteld. De politie bracht de verdachte over naar het politiebureau en sloot hem op in een cel.


APELDOORN - Boodschappen duur betaald


Een 54-jarige Apeldoorn is donderdagmiddag (19/05) bekeurd voor winkeldiefstal. De man stal rond 16.20 uur in een supermarkt aan de Schapendoesweg voor zes euro aan levensmiddelen. De verdachte pakte enkele pakken spaghetti en vleeswaren en stopte dit onder zijn jas. Dit werd gezien en de politie werd ingelicht. De politie nam de mee naar het politiebureau. Hij kreeg hiervoor een boete van 125 euro, waarna hij naar huis mocht.


APELDOORN - Auto in brand gestoken


In de nacht van woensdag op donderdag (19/05) hebben onbekenden getracht een bedrijfsauto aan de Kraaienweg in brand te steken. De zoon des huizes ontdekte de poging rond 07.30 uur. Aan de auto ontstond brand- en roetschade en aan de hand van aange-troffen materiaal was duidelijk, dat het om brandstichting ging. De 40-jarige eigenaar deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt. De aanleiding is niet duidelijk.


APELDOORN - Apeldoorner gewond na val van fiets
Een 81-jarige Apeldoorner raakte donderdagmorgen (19/05) op de Monseigneur Nolensstraat gewond toen hij ten val kwam. De man wilde rond 11.45 uur op zijn fiets stappen en kwam hierbij ten val. Omstanders zetten het slachtoffer op een stoel en waarschuwden een ambulance. De man liep vermoedelijk een heupfractuur op. De ambulance vervoerde de Apeldoorner naar het Lukasziekenhuis waar hij behandeld werd.


Einde berichten


--



---- --