Politie Twente

Verkrachtingszaak in Opsporing Verzocht

Bejaarde vrouw verkracht en bestolen

Almelo

Een 72-jarige Almelose werd op 3 mei jl. omstreeks 18.15 uur door een nog onbekende man in haar woning aan De Wingerd verkracht, waarna een bedrag van 1200 euro van haar rekening werd gepind. De man stelde zich voor als verkoper van telefoonabonnementen. In goed vertrouwen liet de bewoonster de man binnen. Op de bewuste avond belde de onbekende 'abonnementenverkoper' bij meerdere bewoners van het flatgebouw aan maar kreeg verder nul op het rekest.

Het onderzoek dat hierop door de politie Twente werd ingesteld, heeft tot nu toe nog niet tot aanhouding van de dader geleid. Daarom is door het onderzoeksteam van de politie besloten om op maandag 23 mei aanstaande, via een uitzending van Opsporing Verzocht, deze zaak landelijk onder de aandacht brengen. Het is mogelijk dat de verdachte ook elders in Nederland deze of een vergelijkbare 'verkoopmethode' heeft toegepast. In de uitzending van Opsporing Verzocht zullen de feiten, zoals die zich op 3 mei hebben afgespeeld, in een reconstructie worden getoond. De politie hoopt dat het vrijgeven van deze informatie alsnog tot de aanhouding van de verdachte zal leiden.

De bewoners van de flat zijn deze week, tijdens een bijeenkomst, door de politie over de zedenzaak geïnformeerd. Medewerkers van Bureau Slachtofferhulp waren hierbij aanwezig. (bps 05-054869)



Politie Twente