Tweede Kamer der Staten Generaal

Den Haag, 20 mei 2005 / CA

RAAD VAN ECONOMISCH ADVISEURS (REA) BRENGT ADVIES UIT AAN TWEEDE KAMER

De Raad van Economisch Adviseurs (REA) heeft op vrijdag 20 mei 2005 het advies ?De wetten en regels die droom en daad verstoren? aangeboden aan de Tweede Kamer,

Het advies bevat een aantal aanbevelingen om wet- en regelgeving te beteugelen. Zowel bestaande als nieuwe wet- en regelgeving dienen te worden onderworpen aan een grondige en systematische kosten- batenanalyse. In het advies komt de REA met drie concrete voorstellen om vooruitgang in het dereguleringsproces te bereiken en om belangenconflicten tijdens dit proces te minimaliseren.

De leden van de REA adviseren de Tweede Kamer op verzoek en in ieder geval over de Voorjaarsnota 2005 en de Miljoenennota 2006. De REA kan ook uit eigen beweging de Tweede Kamer adviseren.

De REA bestaat uit de volgende leden:
?Prof. dr. W.H. Buiter (Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD), Chief Economist and Special Counsellor of the President; Universiteit van Amsterdam, hoogleraar aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie);
?Prof. dr. S.C.W. Eijffinger (Universiteit van Tilburg, hoogleraar aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen);
?Prof. dr. C.G. Koedijk (Erasmus Universiteit Rotterdam, hoogleraar aan de Faculteit der Bedrijfskunde);
?Prof. dr. C.N. Teulings (Universiteit van Amsterdam, hoogleraar aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie; algemeen directeur van de Stichting voor Economisch Onderzoek); ?Prof. dr. A. van Witteloostuijn (Rijksuniversiteit Groningen, hoogleraar aan de Faculteit der Economische Wetenschappen).



Tweede Kamer der Staten Generaal