Lekstroom, 12.20 uur

Utrecht 20-05-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Onder invloed

VIANEN Donderdagavond om 20.55 uur kreeg de politie een melding dat een automobilist onder invloed van alcohol toch in zijn auto was gaan rijden. Dankzij getuigen trof de politie de 62-jarige automobilist uit Vianen op de Bentz Berg aan. Zij gaven hem een stopteken, hetgeen hij negeerde. Uiteindelijk konden de agenten hem toch aanhouden. Op het politiebureau blies hij 795 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Ambitieuze winkeldief

NIEUWEGEIN Donderdagmiddag omstreeks 15.25 uur werd een winkeldief aangehouden.

Een 16-jarige jongen uit Nieuwegein vroeg aan personeel van een levensmiddelenwinkel aan de Waardijnburg of deze wellicht een sollicitatieformulier voor hem had. De medewerker ging dit halen en zag dat de jongen tabak stal. De jongen werd aangehouden en aan de politie overgedragen. De jongen heeft een bekeuring gekregen.

Verkeersongeval met letsel

NIEUWEGEIN Donderdagavond omstreeks 18.35 uur vond op de kruising Zuidstedeweg Kapittelstede een aanrijding tussen twee personenautos plaats. Een 32-jarige automobiliste uit Nieuwegein kwam uit de richting van de Wijkerslootweg en trok op toen het verkeerslicht groen werd. Op de kruising zag zij dat een 54-jarige automobiliste uit s-Hertogenbosch ook de kruising opreed. Een aanrijding konden beiden niet meer voorkomen. In de auto van de Nieuwegeinse zat een kindje van 14 maanden oud dat voor onderzoek met de ambulance naar het Antoniusziekenhuis is vervoerd. Verder waren er geen gewonden. De politie doet onderzoek.

Mishandeling

VIANEN Donderdagavond omstreeks 18.30 uur deed een vader aangifte van mishandeling van zijn 15-jarige zoon.

De jongen (uit Utrecht) wandelde omstreeks 15.00 uur aan de Zeven Boompjes toen hij ineens benaderd werd door twee scooterrijders. De jongen herinnert zich niet precies wat er gebeurd is, omdat hij buiten bewustzijn is geraakt. Hij heeft zich onder behandeling laten stellen in het ziekenhuis. Daar bleek dat hij hoofd- en rugletsel had.

De politie onderzoekt de mishandeling en verzoekt getuigen te bellen met het politiedistrict Lekstroom (0900-8844).