Rijn & Venen, 11.55 uur

Utrecht 20-05-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Verkeersongeval

OUDEWATER Op donderdag 19 mei raakte omstreeks 16.30 uur een scooterrijder gewond op de Zuid Linschoterzandweg.

Een 17-jarige scooterrijder uit Woerden reed over de Zuid Linschoterzandweg in de richting van Woerden toen hij ineens uit moest wijken voor een bestelauto die hem tegemoet kwam rijden. Door deze manoeuvre raakte de jongen ten val en belandde hij gedeeltelijk in het water. De jongen liep pols- en knieletsel op. De bestuurder van de bestelbus, een 49-jarige man uit Oudewater, reed door. Dankzij getuigen kon de politie de bestuurder achterhalen en ontboden hem op het politiebureau. De man verklaarde niets te hebben gemerkt. Proces-verbaal is tegen hem opgemaakt.

Verkeersongeval

BREUKELEN Donderdagavond 19 mei om 22.20 uur vond een ongeval plaats waarbij een automobilist gewond raakte.

Een 46-jarige automobilist uit Breukelen reed over de Straatweg in de richting van Maarssen, toen plotseling een 73-jarige automobilist uit Baambrugge vanaf een parkeerplaats de Straatweg op reed. De 46-jarige man kon een aanrijding niet meer voorkomen. Zijn voertuig draaide 180 graden en de auto van de 73-jarige man is tegen een steiger aan de Vecht tot stilstand gekomen. De man raakte bekneld en is door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd. Hij gaf aan last van zijn borst te hebben en is per ambulance naar het AMC in Amsterdam vervoerd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de 73-jarige man.

Spookrijder

MAARSSEN Donderdagavond om 23.20 uur zag een surveillerende agent op de Zuilense Ring een bestuurder van een vrachtwagen ter hoogte van de Utrechtseslag spookrijden. De agent hield de bestuurder, een 44-jarige man uit Oberhausen (Dld) staande en vroeg hem of hij in de gaten had waar hij reed. Dat had hij wel, maar kennelijk zag hij zelf de gevaren van zijn rijgedrag niet in. In overleg met de Officier van Justitie, moest de Duitser direct een boete van 200 euro betalen.

Verdachte aangehouden

ABCOUDE - Donderdagmorgen omstreeks 10.05 uur hield de politie een 27-jarige man uit Abcoude aan die zonder rijbewijs bleek te rijden.

Surveillerende agenten zagen op de Burg. des Tombeweg de 27-jarige bestuurder van een bestelbus rijden en controleerden hem. Hij had geen rijbewijs en ook was zijn aanhangwagen niet op een veilige manier vastgemaakt aan zijn bestelbus. Hiervoor kreeg hij proces-verbaal. Echter, de agenten troffen bij de controle van het voertuig ook nog eens goederen (bouwmateriaal) aan waarvan het vermoeden bestond dat deze van diefstal afkomstig zijn. De man is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Mishandeling
MAARSSEN - Donderdagmiddag 19 mei deed een 15-jarig meisje uit Vleuten aangifte van mishandeling.

Tussen 12.30 uur en 12.45 uur fietste zij met een jongen bij de Pauwenkamp ter hoogte van een speeltuintje, toen drie meisjes haar ineens begonnen uit te schelden. Het schelden ontaarde in slaan en schoppen, waardoor het meisje in elkaar zakte. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen, via tel: 0900-8844.
Mishandeling
MAARSSEN Donderdagmiddag deed een 13-jarige jongen uit Kockengen aangifte van mishandeling. Hij reed samen met nog een jongen tussen 15.15 en 15.30 uur op de Haarrijnweg ter hoogte van een dierenhotel, toen een groepje jongens hem op de fiets vanuit Breukelen tegemoet kwam rijden. Eén van deze jongens stompte en trapte de 13-jarige zonder enige aanleiding. Signalement: blanke jongen van ongeveer 15-16 jaar oud, ongeveer 1 meter 70 lang, een smal gezicht met kort zwart stekelhaar en hij droeg zwarte kleding. De 13-jarige jongen liep hierdoor gezichtsletsel op.
Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen, via tel: 0900-8844.