Eemland zuid 12.30 uur

Utrecht 20-05-2005 - Nieuwsberichten Eemland zuid

Aanrijding letsel

AMERSFOORT- Op donderdagmiddag raakte een man gewond na een aanrijding. Omstreeks 15.00 uur stond een 46-jarige automobilist Amersfoort aan de kant van de weg aan de Nijkerkerstraat. Hij reed vervolgens de weg op en had kennelijk niet in de gaten dat een 41-jarige automobilist uit Nijkerk hier reed. Een aanrijding ontstond en de 41-jarige man raakte gewond aan zijn borstbeen en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De andere man raakte niet gewond.

Broertjes beledigen

AMERSFOORT- Op donderdagavond werden twee broertjes aangehouden. Omstreeks 22.00 uur reden agenten over de Albert Schweitzersingel en zagen dat een 17 jarige jongen uit Amersfoort zijn middelvinger opstak naar de agenten. De agenten vonden dit gedrag onjuist en gingen naar hem toe. Hij rende echter hard weg. Na een korte achtervolging kon hij alsnog worden aangehouden maar bij zijn aanhouding begon zijn broer, 19 jaar, zich met de zaak te bemoeien en belemmerde de agenten bij de aanhouding. Hij werd ook aangehouden en het duo werd meegenomen naar het bureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Overval op geldloper

AMERSFOORT- Op donderdagochtend werden twee geldlopers overvallen. Omstreeks 10.15 uur kreeg de politie de melding dat de geldlopers waren overvallen bij een pinautomaat aan de Noordewierweg.

De twee geldlopers stonden bij de pinautomaat om deze te vullen en werden toen bedreigd door twee personen met een vuurwapen.

Een onbekende geldbedrag werd vervolgens weggenomen. De twee mannen renden vervolgens weg en stapten op een gereedstaande rode scooter met hierop een 3e overvaller. Het drietal reed vervolgens hard weg in de richting van de Soesterweg.

Door een defect aan de deur konden de geldlopers niet meer uit het vertrek komen waar de geldautomaat is geplaatst. De brandweer moest er aan te pas komen om de deur open te breken.

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid; 0900-8844.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT- Op de Ringweg Koppel werd van 19.30 tot 21.30 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 14 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel en het niet handenvrij bellen tijdens het autorijden.

Verdachte bedrijfsinbraken aangehouden (zie persbericht 20-04-2005 Eemland zuid)

AMERSFOORT Het inbrakenteam van de politie heeft op woensdag 18 mei een 36-jarige Amersfoorter aangehouden op verdenking van het plegen van 8 bedrijfsinbraken. Deze inbraken werden in Amersfoort gepleegd in de periode van medio januari tot eind maart 2005. In het kader van dit onderzoek werd op 29 maart al een 33-jarige Amersfoorter aangehouden voor 10 bedrijfsinbraken.

De politie was op al even op zoek naar de tweede verdachte die van betrokkenheid bij 8 van de 10 inbraken wordt verdacht en kon deze week worden aangehouden. De verdachte is inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris en zit in voorlopige hechtenis.

3e verdachte reeks overvallen aangehouden (zie persbericht d.d. 04-05-2005 Eemland zuid)

AMERSFOORT Op woensdag 18 mei heeft de politie na uitgebreid onderzoek een 18-jarige man uit Amersfoort aangehouden op verdenking van het plegen van een aantal gewapende overvallen op snackbars en videotheken.

De politie van district Eemland zuid onderzoekt met een team van 10 rechercheurs vanaf begin april een serie gewapende overvallen op snackbars en videotheken die overeenkomen met werkwijze en verdachten die in de periode van 30 maart tot en met 16 mei 2005 zijn gepleegd. Hierbij wordt door de overvallers een relatief kleine som geld weggenomen.

Op dinsdagmiddag 3 mei werden in het kader van dit onderzoek al twee Amersfoorters in de leeftijd van 19 en 21 jaar aangehouden. Bij deze verdachten werden vuurwapens en overvalattributen aangetroffen. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit en zet het onderzoek voort.