Ingezonden persbericht

Uitbreiding voor eigen rekening schoolbestuur

HILVERSUM, 20050520 -- HILVERSUM. De gemeente Hilversum heeft de Jan van Rijckenborghschool aan de 's Gravesandelaan toestemming gegeven enkele aangrenzende lokalen in gebruik te nemen. Tot voor enkele jaren vonden in deze lokalen culturele activiteiten plaats door het SIS. Sindsdien was sprake van leegstand. In afwachting van definitieve besluitvorming door de gemeente aangaande de huisvesting, wordt het ernstig verwaarloosde pand voor eigen rekening en risico van de school geschikt gemaakt voor onderwijs.


Bestuur en leerkrachten van de school zijn blij met de beslissing van de gemeente, omdat het huidige gebouw te klein geworden is.
De ruimtes worden momenteel door ouders en vrijwilligers volledig gerenoveerd. De ouders geven aan dat zij het bijzonder vinden om zo aan hun eigen school te werken. Met de nieuwe lokalen krijgt de school de mogelijkheid te zich uit te breiden. Momenteel zijn er drie combinatiegroepen met in totaal 78 leerlingen gehuisvest. Na de zomervakantie worden dat vier combinatiegroepen en een speciale ruimte voor Remedial Teaching. Het doel is om door te groeien naar 110 leerlingen. Daarmee blijft de school de kleinste zelfstandige basisschool van Hilversum.
Om de buurt en geĂŻnteresseerden een blik te gunnen wordt op zaterdag 28 mei aanstaande een open dag gehouden.

De Jan van Rijckenborghscholen te Hilversum en Heiloo vallen onder het bevoegd gezag van de Stichting Scholen van het Rozenkruis. Het kerkgenootschap Lectorium Rosicrucianum heeft in 1963 basisscholen opgericht. Vanaf 1964 is de Jan van Rijckenborghschool in Hilversum gevestigd. De doelstelling van de scholen is om de openheid van de ziel waarmee ieder kind ter wereld komt zoveel mogelijk te behouden. Daarbij wordt binnen de algemene en wettelijke pedagogische kaders gestreefd naar een harmonieuze individuele ontwikkeling van Hart (het gevoel), Hoofd (het denken) en Handen (de wil).



Ingezonden persbericht