1e persbericht van vrijdag 20 mei 2005

Eindhoven 20-05-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Alcoholcontrole

In het stadsdeel Strijp is tussen woensdag 18.00 uur en donderdag 2.00 uur een alcoholcontrole gehouden. De controles vonden plaats op de Sliffertsestraat, de Noord Brabantlaan, de Oirschotselijk, de Limburglaan en op de Vonderweg. In totaal werden 389 voertuigen gecontroleerd. Vijf automobilisten werden betrapt op het rijden onder invloed. Twee van hen kregen een bekeuring van 190 euro. De gemeten promillages bij deze automobilisten waren 0,65 en 0,70. Bij twee andere automobilisten werden promillages van bijna 0,95 en bijna 1,05 gemeten. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt. Het hoogste promillage, 1,35, werd gemeten bij een 50-jarige automobilist uit Valkenswaard. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Ook tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Aanhouding na lastig vallen jongens

Op de Boutenslaan is donderdag rond 21.50 uur een 41-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van het maken van obscene gebaren in de richting van een 15-jarige en een 13-jarige jongen uit Eindhoven op de Boutenslaan kort voor zijn aanhouding. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Onder invloed

Op de Eindhovenseweg is donderdag rond 21.30 uur een 39-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man had teveel gedronken. Bij hem werd een promillage van bijna 1,75 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingenomen en tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Dronken automobilist belandt op vangrail

Op de A2, ter hoogte van hectometerpaal 156.2, is vrijdag rond 4.40 uur een 25-jarige automobilist uit Bergeijk de controle over zijn voertuig verloren. Hierdoor raakte hij in een slip en belandde met zijn auto dwars op de vangrail. De man bleek teveel gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van ruim 1,55 gemeten. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte diefstal motor aangehouden

De politie heeft donderdagavond rond 20.30 uur een 33-jarige man uit Eindhoven aangehouden op de snelweg A67 ter hoogte van Eindhoven. Bij de politie was de melding binnengekomen dat de man op de snelweg liep. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek dat de man op een motor had gereden. Die stond op de vluchtstrook geparkeerd. Uit onderzoek bleek de motor op 30 april gestolen te zijn in Eindhoven. De man werd aangehouden, waarbij hij zich hevig verzette. Op het bureau bleek ook nog dat hij geen motorrijbewijs heeft. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt

Een man van 50 jaar uit Eindhoven heeft vrijdagochtend zijn rijbewijs moeten inleveren. Surveillerende agenten zagen hem rond 0.45 uur op de Halvemaanstraat rijden. Uit een controle bleek dat hij een alcoholpromillage van ruim 1,40 had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingenomen.

Helmond: Man met hennep aangehouden

De politie heeft donderdagavond rond 21.30 uur op de Fazantstraat een man van 51 jaar uit Helmond aangehouden. Surveillerende agenten reden achter de auto waarin de man reed. Ze roken een sterke henneplucht en lieten de wagen stoppen voor een controle. In de auto lagen twee grote zakken vol met hennepplanten en toppen. De Helmonder is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond: Telefoons weg bij inbraak

Bij een inbraak in een winkel aan de Wolfstraat zijn enkele mobiele telefoons gestolen. Dat gebeurde tussen donderdagavond 19.30 en vrijdagochtend 5.00 uur. Het slot van een toegangsdeur is geforceerd.

Mierlo: Dronken automobilist zonder rijbewijs aangehouden

Op de Kerkstraat is vrijdag rond 1.30 uur een 35-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De man had teveel gedronken. Bij hem werd een promillage van ruim 1,75 gemeten. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt. Een 33-jarige man uit Helmond, bijrijder van de dronken automobilist, bemoeide zich met de aanhouding. Hij wilde de autosleutels hebben en schold de politie uit. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Nuenen / Geldrop: Bekeuringen bij controles

Bij brom- en snorfietscontroles op een aantal plaatsen in Nuenen en Geldrop zijn donderdag tussen 13.30 en 22.00 uur door de politie 48 bekeuringen uitgedeeld. Ze gingen naar bestuurders van brom- en snorfietsen die een te hoog vermogen hadden (41x), geen helm droegen (4x) en/of zonder verzekering reden (3x). Er werden in totaal 72 bestuurders gecontroleerd.

Oirschot: Computers uit school gestolen

Bij een inbraak in een school aan de Montfortlaan werden in de nacht van donderdag op vrijdag vier computers gestolen. De dader kwam binnen door een raam open te breken.

Valkenswaard: Hennepkwekerijen ontmanteld

Op de zolder van een woning aan de Oranje Nassaustraat heeft de politie donderdag twee hennepkwekerijen ontmanteld. In totaal werden
1.302 planten en de bijbehorende apparatuur in beslag genomen. Ook in een woning aan de Kerstroosstraat werd donderdag op zolder een hennepkwekerij aangetroffen. De 220 planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaren van de kwekerijen.

Veldhoven: Roodlichtcontrole

Op de kruising Provincialeweg - Run 1100 - Kempenbaan is donderdag tussen 16.30 en 17.30 uur een roodlichtcontrole gehouden. In totaal werden 24 bekeuringen uitgedeeld voor het rijden door rood.