Gemeente Maassluis

Vijf genomineerden Rotterdamse Ondernemersprijs

Dit is een persbericht van de Rotterdamse Ondernemersprijs Tijdens een gedurfd ontbijt in de Cruise Terminal Rotterdam zijn vandaag de genomineerden van de tweeëntwintigste editie van de Rotterdamse Ondernemersprijs bekendgemaakt. Directeur OntwikkelingsBedrijf Rotterdam, Hans Stam en Suzanne Mulder (presentatrice RTV Rijnmond), stelden de 5 genomineerden tijdens het Lagerhuisdebat één voor één voor: Schmidt Zeevis Rotterdam, Dunya's Taartenatelier, Thermen Holiday sauna en beautycenter, Beenhakker Revacore en Mieloo & Alexander B.V.

Innovatie en vakmanschap komen bij Beenhakker Revacore samen. Al vele jaren is het bedrijf in Nederland toonaangevend bij de preparatie van revalidatiehulpmiddelen op maat, zoals rollators en invalidenwagens.. Bij calamiteiten wordt direct service geboden aan de klanten. Het bedrijf springt innovatief en zakelijk in op de constant veranderende landelijke wetgeving rond de zorgverlening.

Dunya's taartenatelier verheft het bakken van taarten tot echte kunst. Vanuit een zakelijke afweging, maar ook vanuit de grote passie voor het vak is Wilco den Otter enkele jaren geleden overgestapt van het traditionele bakkersvak naar het bakken van taarten. Daarbij worden de allerbeste ingrediënten gebruikt en aangepast aan de wensen van de klanten.

Mieloo & Alexander B.V. houdt zich bezig met de implementatie van nieuwe e-business technologieën. De hoog opgeleide consultants werken bij klanten in heel West-Europa. Er wordt een gezond no nonsens bedrijfsbeleid gehanteerd. Van de medewerkers wordt verwacht dat zij die vaardigheden bezitten waar de kritische klanten om vragen. De opdrachten die uitgevoerd zijn, hebben keer op keer geleid tot nieuwe opdrachten.

Schmidt Zeevis Rotterdam is al bijna 100 jaar een begrip in Rotterdam. Het bedrijf levert vrijwel alle soorten verse vis. Een groot gedeelte van de visproducten worden geleverd aan restaurants, cateraars en hotels. Kwaliteit en een goede prijs/kwaliteitverhouding zijn kenmerkend voor Schmidt Zeevis Rotterdam. Bij de opslag en verwerking van de producten worden de allernieuwste technieken ingezet.

Thermen Holiday sauna en beautycenter is enkele jaren geleden gestart met een uniek concept op het gebied van sauna- en beautycenterfaciliteiten. De luxe en kwaliteit die de Thermen biedt zijn inmiddels een begrip geworden. Pure verwennerij, comfort en luxe zijn de kernbegrippen. Op grond van het huidige succes liggen er plannen klaar om vestigingen op te zetten elders in Nederland.

Jury
De jury, onder voorzitterschap van prof.dr. P.H.A.M. Verhaegen (hoogleraar ondernemingsfinanciering en decaan internationale zaken van de Erasmus universiteit), heeft de kandidaten beoordeeld op grond van alle eisen van goed ondernemerschap. Gekeken is onder meer naar organisatie, personeel, marketing, financiën, productie, milieu en innovatie. Op welke gedurfde en creatieve manier heeft de ondernemer de mogelijkheden voor zijn of haar bedrijf benut?

Feestelijke prijsuitreiking
De winnaar van de Rotterdamse Ondernemersprijs wordt op 21 september tijdens het ZakenFestival bekendgemaakt. De feestelijke bekendmaking wordt bijgewoond door vele ondernemers, vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de lokale en landelijke politiek en door lokale en regionale media.

De Rotterdamse Ondernemersprijs is een gezamenlijk initiatief van het OntwikkelingsBedrijf Rotterdam en de Kamer van Koophandel.

Voor meer informatie zie www.ondernemersprijs.nl