Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Funkwerk Enterprise Communications introduceert nieuwe IPSec client Vernieuwd firewall concept en veilige log-in voor WLAN hotspots

Amsterdam, 20 mei 2005 - Funkwerk Enterprise Communications GmbH, onderdeel van Funkwerk AG, introduceert een nieuwe versie van zijn VPN client' de 'bintec Secure IPSec Client'. Deze software biedt een vernieuwd firewall-concept samen met een uitgebreide reeks features en, onder andere, een veilige log-in voor openbare hotspots.

Om configuratie te vergemakkelijken is voor het eerst een belangrijke nieuwe functie beschikbaar. De bintec Secure IPSec Client kan verbindingen tot stand brengen met alle security gateways die IPSec-enabled zijn, zodat regiokantoren, thuiswerkers en mobiele werknemers VPN-oplossingen kunnen gebruiken voor veilige toegang tot het bedrijfsnetwerk. Een gratis 30-dagen testversie van de bintec Secure IPSec Client is nu te downloaden op www.funkwerk-ec.com.

Optimale beveiliging - ook voor openbare wireless LANs Wereldwijd gebruikte firewall-regels voor gebruik in remote access-omgevingen zijn geoptimaliseerd en permanent geïntegreerd in de client software. De filters kunnen adres-georiënteerd worden ingesteld (voor bekende netwerken) of gebruiker-georiënteerd (voor speciale applicaties). De client is volledig beschermd tegen aanvallen van buitenaf terwijl de verbinding wordt opgezet, zelfs als er wordt ingelogd op openbare WLAN hotspots: de firewall geeft de poorten vrij die nodig zijn voor het dynamisch inloggen op de hotspot en laat alleen gegevensuitwisseling met de hotspot server van de netwerk operator toe.

Importeren van configuratiegegevens
Met behulp van de importeerfunctie in het configuratiemenu van de client is het mogelijk om profielinstellingen te importeren. Deze ASCII-bestanden zijn gemakkelijk te editen en maken een efficiënte configuratie mogelijk, met name in complexe installatieprocessen. Daarnaast kan ook de wachtwoordbescherming van een configuratieprofiel overgezet worden. De bintec Secure IPSec Client ondersteunt alle veelgebruikte besturingssystemen en dial-up verbindingen met het bedrijfsnetwerk via analoge lijnen, ISDN, GSM, GPRS en xDSL, evenals via LAN of WLAN. Zoals gebruikelijk kunnen klanten met een licentie voor een vorige versie van de bintec Secure IPSec Client kosteloos overstappen op de nieuwe versie.

Een complete, 30-dagen testversie van de bintec Secure IPSec Client is nu gratis te downloaden op www.funkwerk-ec.com.

Bezoek voor meer informatie over Funkwerk Enterprise Communications, Bintec, Artem- en Elmeg-producten en voor (hoge resolutie) beeldmateriaal van personen en producten www.funkwerk-ec.com.

Over Funkwerk Enterprise Communications GmbH
Funkwerk Enterprise Communications GmbH is een van de belangrijkste Europese leveranciers van professionele netwerk access- en ICT-oplossingen voor bedrijven, overheden, organisaties en carriers. Het portfolio bestaat uit technologieën voor wireless LAN, IP-gebaseerde routing, VPN, Voice over IP en telecomsystemen, waarbij de nadruk ligt op pionierwerkzaamheden op het gebied van spraak-dataconvergentie. De oplossingen worden op de markt gebracht onder de merknamen Artem, Bintec en Elmeg en worden ondersteund door een uitgebreid concept van trainingen, service en support. Funkwerk Enterprise Communications GmbH heeft zijn hoofdkantoor in Neurenberg, Duitsland en heeft 200 werknemers die werken op bedrijfslocaties in Neurenberg, Neu-Ulm, Peine en Berlijn. Naast Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is Funkwerk Enterprise Communications GmbH ook actief in de Benelux, Frankrijk, Groot-Brittannië, Griekenland, Italië, Portugal, Spanje, Oost-Europa, Scandinavië en het Midden-Oosten, soms vertegenwoordigd door dochterondernemingen. Het bedrijf is onderdeel van Funkwerk AG, gevestigd in Kölleda, Duitsland en valt onder de businessdivisie met dezelfde naam, Funkwerk Enterprise Communications.

Meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong
Cindy Curré
(020) 421 05 65, cindy@l-dj.nl