Gemeente Vlieland

collecte
Ten behoeve van het Nederlands Astma Fonds is een collectevergunning afgegeven voor de periode van 22 t/m 28 mei 2005.

besluitvorming gemeenteraad Vlieland
In de raadsvergadering van 17 mei 2005 heeft de gemeenteraad bij meerderheid besloten tot het intrekken van het raadsbesluit van 9 mei 2005 onder punt 6. Dat betekent dat voor de periode 1 juli t/m 31 augustus 2005 geen verdere voorbereidingen worden getroffen om het
1-2-3 beleid in te voeren op de vrijdag- en zaterdagavonden alsmede op de drie woensdagavonden na afloop van de braderie. Het raadsbesluit ligt tijdens openingstijden voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis.
R.D. van der Mark, voorzitter
R.A. Lanting, griffier

verleende vergunningen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende vergunning hebben verleend:
sloopvergunning

·Dhr. R. van Heerde, voor het slopen van een bedrijfsloods op het perceel Korenmansweg 21 (verzonden 18 mei 2005). Belanghebbenden kunnen tegen bovengenoemde besluit binnen zes weken na de datum van verzending bij het college van burgemeester en wethouders van Vlieland schriftelijk gemotiveerde bezwaren indienen. Postadres: Postbus 10, 8899 ZN Vlieland
Informatie bij: mevr. B. Verheij, tel. 0562-452719

afwezigheid medewerker RO
Mevrouw B. Verheij van Ruimtelijke Ordening is in week 21 afwezig van dinsdagmiddag 24 t/m vrijdag
27 mei.Voor dringende zaken kunt u dan terecht bij dhr. H. Nieuwenhuis, telefoonnummer 0562-452717.

huursubsidie: ook voor u?
Als u een laag inkomen heeft en in een huurhuis woont, kan dit betekenen dat u in aanmerking komt voor huursubsidie. Huursubsidie is een bijdrage in de huurlasten, wat u de ruimte biedt een bij uw situatie passende woonruimte te betrekken; dat wil zeggen: niet ruimer of duurder dan nodig is en passend bij uw situatie. Hoe werkt het?
Huursubside wordt in principe berekent op basis van het inkomen van het afgelopen jaar. Voor de huursubsidieperiode 1 juli 2005 - 31 december 2005 gaat het dus over uw inkomen van 2004. En nog specifieker: uw verzamelinkomen (in geval van een aanslag inkomensbelasting) of uw belastbaar loon over 2004. Ook het vermogen van uw (mede)bewoners of pleegkinderen kan meetellen in de beoordeling. Naast de hoogte van uw inkomen tellen onder andere ook mee uw leeftijd en het soort woning waar u de subsidie voor aanvraagt. Het kan zijn dat u met uw situatie een uitzondering op de regel vormt. Als u niet aan de voorwaarden voldoet, maar wel denkt recht te hebben op een bijdrage van de overheid, dan kunt u dit navragen bij uw gemeente, verhuurder of een Huursubsidie Informatie Punt (HIP) bij u in de buurt.
Huursubsidie in het kort
Om in aanmerking te komen voor huursubsidie moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen:

·U bent meerderjarig (18 jaar of ouder, of getrouwd).
·U huurt een zelfstandige woning.

·Uw huurprijs is niet te hoog of te laag.

·Uw woning is passend voor uw situatie.

·U en uw medebewoners (dat wil zeggen: iemand die bij u in huis woont en geen onderhuurder is) hebben de Nederlandse nationaliteit of verblijven rechtmatig in Nederland.

·Iedereen die in uw woning woont, staat ingeschreven bij de gemeente op het adres waarvoor u subsidie aanvraagt.

·Uw inkomen en uw vermogen zijn niet te hoog. U ontvangt al huursubsidie
Als u vorig jaar al huursubsidie heeft ontvangen, hoeft u geen aanvraagformulier voor het nieuwe jaar in te vullen. In de periode tussen 18 mei en 26 juni krijgt u automatisch een Huursubsidiebericht van VROM.
Dit geldt overigens niet als u bent verhuisd en voor uw nieuwe adres ook in aanmerking wilt komen voor huursubsidie. Dan moet u opnieuw een aanvraag indienen.
Anders dan anders
Anders dan voorgaande jaren is de periode waarover u huursubsidie kan ontvangen slechts een half jaar, namelijk van 1 juli tot en met 31 december 2006. Hierna neemt de Belastingdienst/Toeslagen de uitvoering van de huursubsidie van VROM over. In september 2005 ontvangt u vanzelf een aanvraagformulier 'Huurtoeslag 2006' van de Belastingdienst.
Vangnetregeling Huursubsidie
De Vangnetregeling Huursubsidie is een aparte regeling in de Huursubsidiewet. U komt voor een bijdrage in aanmerking als uw gezamenlijk inkomen op het moment dat u dit bij de gemeente aanvraagt 20% lager is dan dat van 2004. Meer informatie vindt u op www.vrom.nl/vangnetregeling.
Proefberekening
Wilt u zeker weten of u in aanmerking komt, ga dan naar www.vrom.nl/huursubsidie voor een volledig overzicht van alle voorwaarden.
Voldoet u aan de voorwaarden en wilt u weten hoeveel huursubsidie u ongeveer zou kunnen ontvangen? Maak dan eerst zelf (anoniem) een proefberekening op internet: www.vrom.nl/huursubsidie. Heeft u geen internet? Dan kunt u ook terecht bij het Huursubsidie Informatie Punt van uw verhuurder of gemeente. U kunt ook bellen met Postbus 51: 0800-8051 (gratis)

vacature bibliotheek Vlieland
gevraagd per 1 juli
accurate invaller/-ster

Werkzaamheden:

·uitlenen/innemen

·opruimen

·nieuwe leden inschrijven

Om kunnen gaan met computers en enige kennis van internet is een vereiste.
Werktijden:
Na een inwerkperiode zijn de werktijden in juli en augustus: Donderdag 10.00 - 12.00 uur
Vrijdag 15.00 - 17.30 uur
Vrijdag 19.00 - 20.30 uur
Daarna in overleg.

Salariëring volgens de CAO van de openbare bibliotheken in schaal 3. Belangstellenden kunnen contact opnemen voor 1 juni 2005 met mevr. A.Rollingswier.
OB Vlieland, Dorpsstraat 152, 8899 AN, Vlieland Tel. 0562-451271 (Ma 10.00-12.00, do 10.00-12.00, Vr. 14.30-17.30 en 19.00-20.00)
E-mail:

subsidie beschikbaar voor plattelandsontwikkelingsprojecten op de Waddeneilanden

Plattelandsbeleid is een provinciale subsidieregeling waarbij onderscheid gemaakt wordt tussen kleinschalige projecten op lokaal niveau (plaatselijk), gebiedsgericht niveau (per eiland) en provinciaal niveau. Het gaat om projecten die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid op lokaal- en gebiedsniveau, waarbij de lokale bevolking nauw betrokken is. Voorbeelden van projecten zijn: de aanleg van voetpaden rond een dorp, de aanleg of het vernieuwen van een speeltuin, het realiseren van een jongeren hangplek, samenwerkingsvormen tussen musea, het aanpassen van dorpshuizen, etc.

Verordening Plattelandsbeleid

Het doel van deze verordening is met subsidies activiteiten/projecten te stimuleren in het kader van het plattelandsbeleid. Deze projecten moeten passen binnen de Nota Plattelânsbelied van de provincie Fryslân.

Subsidiëring is mogelijk voor:


1. Leefbaarheidsprojecten;


2. Projecten voor de uitvoering van het plattelandsbeleid;


3. Bouw en aanpassing van dorpshuizen en Multifunctionele Accommodaties.

De verordening is bedoeld voor non-profitorganisaties, zoals buurtverenigingen, gemeenten, dorpshuizen en sportverenigingen. Indienen vóór 1 augustus
Uw subsidie-aanvraag moet vóór 1 augustus binnen zijn bij het projectbureau Plattelânsprojekten Waddeneilanden in Franeker, telefoonnummer
0517-380732 of e-mail .
Voor uitgebreide informatie: , bij 'Nieuws uit het gebied'.

bevrijding
op 27, 28 en 29 mei zal op het eiland het feit herdacht worden dat Vlieland 60 jaar geleden is bevrijd. Op vrijdag 27 mei zal een klein gedenkteken onthuld worden ten noorden van Bomenland ter nagedachtenis van 6 omgekomen Engelse vliegers. Vrijdagavond 27 mei is er en herdenkingsconcert in de Nicolaaskerk. Op zaterdag zal er een muzikale bevrijdingstocht door het dorp worden gemaakt met een afvaardiging van Keep Them Rolling. Dit is een organisatie die rollend materiaal uit de
2e wereldoorlog in ere wil houden.

kapvergunning
Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat zij voornemens zijn een kapvergunning af te geven aan:


·VOF Hoekstra v/d Vries, Havenweg 3 te Vlieland, ten behoeve van het kappen van:
Esdoorn aan het perceel Havenweg 3 Vlieland;

Een ieder wordt in de gelegenheid gesteld binnen twee weken na publicatie van het voornemen tot vergunningverlenen zijn/haar zienswijze schriftelijk kenbaar te maken bij het college van burgemeester en wethouders van Vlieland, Postbus 10, 8899 ZN Vlieland. Informatie betreffende bovengenoemde aanvraag om een kapvergunning kan desgewenst worden verkregen op de gemeentesecretarie.

oproep Waddentoernooi
De contactpersoon voor het voetbal is nog op zoek naar Vlielanders die mee willen naar het Waddentoernooi op Schiermonnikoog dat komend weekeinde wordt gehouden (27 en 28 mei). Wil je de eer van Vlieland hooghouden op het Waddentoernooi en heb je zin om tegen de andere eilanden en pot te voetballen neem dan contact op met Jeroen Vos 06-12677535.