Politie Amsterdam-Amstelland

Buitenfunctiestelling
20-5-2005. De korpsleiding van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland heeft donderdag een medewerker buiten functie gesteld. Het gaat om een 47-jarige administratief-technisch medewerker werkzaam aan het vijfde district (West). Hij wordt verdacht van verduistering in dienstbetrekking.

---

Meisje aangereden door bus

20-5-2005. Donderdagmiddag omstreeks kwart over één raakte een 15-jarig meisje zwaargewond toen zij op de Linnaeusstraat werd aangereden door een lijnbus. Volgens getuigen stak het meisje ter hoogte van het stadsdeelkantoor de busbaan over toen ze werd aangereden. De precieze oorzaak van het ongeval wordt door de ongevallendienst.

Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis. Ze verkeert niet in levensgevaar. De 44-jarige buschauffeur werd overgebracht naar een politiebureau om een verklaring af te leggen. Hij was bijzonder onder de indruk van het voorval.
Betrapt met nepvuurwapen en boksbeugel
20-5-2005. Donderdagmiddag rond halftwee attendeerde een buurtbewoner de politie er op dat een jongen in een parkje aan de Fregelaan met een vuurwapen in de lucht schoot. Agenten troffen in het park 3 jongens van 15, 16 en 17 jaar aan. Eén van de knapen voldeed aan het opgegeven signalement.

De 17-jarige jongen verklaarde direct dat hij een nepvuurwapen in zijn broeksband had. Later bleek dat de 15-jarige verdachte een boksbeugel bij zich droeg. De drie jongens werden gearresteerd en overgebracht naar een politiebureau om een verklaring af te leggen. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt.