Gemeente Schermer



Lokaal Gezondheidsbeleid ter inzage

De gemeente Schermer is in samenwerking met de GGD Noord-Kennemerland bezig met het opstellen van een Lokaal Gezondheidsbeleid voor de gemeente. In het rapport, dat op 12 juli door de gemeenteraad van Schermer zal worden besproken, is speciale aandacht voor de doelgroepen jeugd en ouderen.

Bij het opstellen van het rapport is allereerst gekeken naar het landelijke en regionale gezondheids-beleid. Vervolgens is onderzocht wat de lokale problematieken zijn. Daarvoor is onder andere con-tact geweest met een aantal deskundigen en instanties met kennis van en inzicht in de lokale situa-tie. In eerste instantie haakt het lokale gezondheidsbeleid aan bij de initiatieven die zijn genomen door de GGD Noord-Kennemerland. Daarnaast heeft Schermer voor de komende jaren een aantal eigen speerpunten.

Ook u, als inwoner van de gemeente Schermer, kunt uw mening geven over het concept-rapport Lokaal Gezondheidsbeleid. Het stuk ligt vanaf woensdag 25 mei tot en met dinsdag 7 juni ter inzage op het gemeentehuis van Schermer, Noordervaart 99 in Stompetoren. Daar kunt u het rapport tijdens kantooruren inzien en vervolgens uw op- en aanmerkingen toesturen aan mevrouw B. Biesheuvel.

Het rapport Lokaal Gezondheidsbeleid zal tijdens de vergadering van de commissie Samenleving op 21 juni a.s. worden behandeld. Vervolgens zal de raad het voorstel bespreken tijdens zijn vergade-ring van 12 juli 2005.

Nadere inlichtingen kunt u krijgen bij Bente Biesheuvel van de sector Samenleving, tel. 072-5037348