Socialistische Partij

- - - - - - - - - - - - - - - - -

Provincie op achterstand luchtkwaliteit ondanks GroenLinks in college

20-05-2005 * De provincie doet alsof ze hard werkt aan een goede luchtkwaliteit. De realiteit is echter anders: Noord-Holland heeft op dat gebied een achterstand. Dat is opmerkelijk: met een GroenLinkser in het college zou men toch anders verwachten.

Afgelopen week presenteerde de provincie een pakket maatregelen om te laten zien dat de provincie werkt aan een goede luchtkwaliteit, die overeen komt met de Europese luchtkwaliteitnormen. De provincie deed het voorkomen alsof zij de eerste Nederlandse provincie zijn die met zo'n pakket komen. Maar vergelijk je Noord-Holland met andere provincies dan blijkt dat Noord-Holland in enorm achter loopt. Noord-Holland is niet de beste, maar eerder de allerlaatste die wat doet aan de luchtkwaliteit. De provincie vond de Noord-Hollandse luchtkwaliteit tot aan deze week dus helemaal niet belangrijk! En dat is toch een beetje raar want de gedeputeerde is van GroenLinkshuize.

De SP heeft schriftelijke vragen gesteld. De fractie wil weten waarom de provincie zo laks is geweest met het nemen van maatregelen en of de maatregelen werkelijk in overeenstemming zijn met de Europese normen.