Politie Gelderland-Midden

Arnhem - Gewonde na steekpartij dagopvang dak en thuislozen
Publicatiedatum: 20-05-2005

Een ruzie tussen twee bezoekers van de dagopvang voor dak en thuislozen aan de Eusebiusbuitensingel in Arnhem, op donderdag 19 mei rond 14.30 uur, liep uit op een vechtpartij tussen het tweetal. Een van de vechtersbazen, een 23-jarige man werd door een medewerker van de dagopvang buiten de deur gezet. De ander, een 25-jarige man, bleef binnen in de dagopvang. De buiten gezette man klom echter via een raam weer naar binnen. Vervolgens ontstond er opnieuw een vechtpartij tussen de twee bezoekers van de dagopvang. Tijdens die vechtpartij is de 25-jarige man met een mes gestoken. Hij raakte niet ernstig gewond. De politie is nog op zoek naar de 23-jarige man. Hij is nog niet aangehouden.

///
voor nadere informatie:
peter meijer
06-53187522

---

Arnhem - Nijmegenaar vast na mishandelen vrouwen
Publicatiedatum: 20-05-2005

De Arnhemse politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Korenmarkt een 27-jarige man uit Nijmegen aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van twee Arnhemse vrouwen van 21 en 24 jaar. Beide slachtoffers hadden lichte verwondingen opgelopen. Alle drie de betrokkene bleken elkaar te kennen; de Nijmegenaar zou de ex-vriend zijn van de 24-jarige. Toen beiden elkaar op straat tegen kwamen zou er ruzie zijn ontstaan. De 21-jarige greep daarbij in, waarbij zij door de Nijmegenaar zou zijn geschopt en geslagen. Ook de 24-jarige zou zijn mishandeld doordat de Nijmegenaar haar keel dicht zou hebben geknepen. Kort na de mishandeling, waarbij de Nijmegenaar al weer vertrokken bleek, passeerden enkele agenten die door de slachtoffers werden aangesproken. Vervolgens werd de Nijmegenaar kort daarop aangetroffen en aangehouden. De man is ingesloten. Door de beide slachtoffers is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - diefstal knuffels van kermis: jongens opgepakt
Publicatiedatum: 20-05-2005

Twee Arnhemse jongens van elf en zestien jaar zijn donderdagavond door de politie in hun woonplaats opgepakt op verdenking van diefstal van goederen vanaf de kermis op de Markt in de stad. Surveillerende agenten zagen het duo op de fiets hard wegrijden op de Walburgstraat, nabij het kermisterrein. Het viel de agenten op dat beiden de handen vol hadden met knuffels. De agenten vermoedden dat er iets niet in de haak was en reden de beide knapen klem voor een controle. Op dat moment kwam er een getuige aan die verklaarde gezien te hebben dat de knapen de knuffels hadden gestolen bij een van de kermisattracties. De jongens werden hierop aangehouden en zijn voor onderzoek ingesloten. De knuffels, in totaal vijf stuks, werden in beslag genomen. Door de kermisexploitant is later aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp - mannen opgepakt bij woninginbraak

Publicatiedatum: 20-05-2005

Een 18-jarige Velpenaar en een 22-jarige man uit Winterswijk zijn donderdagavond door de Velpse politie aangehouden op verdenking van een woninginbraak. De twee werden in een pand aan de Nordlaan aangetroffen na een melding van een verdachte situatie. Een getuige had rond half tien de politie gewaarschuwd nadat hij gezien had dat de voordeur van het pand openstond en dat hij een inbraak vermoedde. Agenten troffen even later inderdaad een openstaande deur aan en zagen een man naar buiten lopen. Het bleek de Velpenaar te zijn. Aan de voor- en achterdeur van het pand bleek schade te zitten. Binnen werd de tweede verdachte aangetroffen. Beiden werden vervolgens aangehouden en zijn voor nader onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Westervoort - beschonken op elektrische step

Publicatiedatum: 20-05-2005

Tegen een 54-jarige man uit Westervoort is donderdagavond proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed van alcohol. De man reed op de Klapstraat in zijn woonplaats op een elektrische step. De Westervoorter liep tegen de lamp bij een alcoholcontrole en bleek onder invloed van alcohol met een promillage van 1,27. Dat is bijna tweeënhalf maal zoveel als is toegestaan. De elektrische step in overigens in beslag genomen omdat vermoed wordt dat het voertuig niet aan de gestelde wettelijke eisen voldoet. Een technisch onderzoek zal daar meer uitsluitsel over kunnen geven. Daarnaast bleek voor de step, die tot een motorvoertuig gerekend moet worden, geen goedkeuring te zijn afgegeven voor het Nederlandse motorvoertuigenpark.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606