Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 20 mei 2005

Tilburger 135 dagen de cel in

TILBURG Gistermiddag rond de klok van kwart over vijf hebben agenten in het Leijpark aan de Ringbaan Zuid in Tilburg een 22-jarige man uit deze stad aangehouden. De man stond gesignaleerd omdat hij nog een vonnis van 135 dagen uit moet zitten. De zaak kwam aan het rollen toen een agent de Tilburger signaleerde in een auto. Na de Tilburger gevolgd te hebben ging de Tilburg een doe-het-zelfzaak aan de Wethouder van Ierlandstraat binnen, waarop de politie het voertuig van de Tilburger in de gaten hield. Toen hij weer uit de doe-het-zelfzaak kwam spraken agenten de man aan. Hij probeerde nog wel aan de aanhouding te ontkomen door weg te vluchten, maar in het Leijpark aan de Ringbaan Zuid wisten agenten de man alsnog aan te houden. Hij is ingesloten.

Politie controleert rijgedrag motorrijders

TILBURG Gisteravond tussen zeven- en negen uur heeft de politie het rijgedrag van motorrijders op en in de omgeving van de Vloeiveldweg in Tilburg gecontroleerd. Bij deze controle kreeg de politie luchtsteun van een vliegtuig van het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD). Deze controle hield de politie omdat motorrijders zich kennelijk uitleven op de Vloeiveldweg, waarbij onder andere met hoge snelheden wordt gereden. Bij de controle bleek de politie ook dat er door motorrijders hard tot zeer hard wordt gereden. De geschatte snelheden lagen gisteravond tussen de 130 en 150 kilometer per uur. Een 34-jarige man uit Engelen ging op de bon toen hij met 105 kilometer op de teller langs de lasergun raasde. Op de Vloeiveldweg in Tilburg geldt een maximum snelheid van 80 kilometer per uur. De politie gaat de komende tijd frequent controleren op het verkeersgedrag van de motorrijders.

9 bekeuringen bij snelheidscontrole in Hilvarenbeek

HILVARENBEEK Bij een snelheidscontrole aan de Tilburgseweg in Hilvarenbeek hebben agenten gisteravond negen bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid was gisteravond 90 kilometer per uur terwijl ter plaatse een maximum snelheid van 50 kilometer per uur geldt. En passant heeft de politie ook van 15 weggebruikers een blaastest afgenomen. Niemand had te veel gedronken.

20 bekeuringen bij bromfietscontrole

OISTERWIJK Aan de Burgemeester Verwielstraat in Oisterwijk hebben agenten gisteravond, met ondersteuning van een motorrijder, een bromfietscontrole gehouden. In totaal heeft de politie 21 bromfietsen gecontroleerd. Er werden 20 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het vermogen van de bromfiets (opgevoerd), het niet bij zich hebben van het bromfietscertificaat en het niet dragen van de helm.

Tilburger heeft verboden wapen in de auto

TILBURG Aan de Professor Dondersstraat in Tilburg hebben agenten gisteravond rond tien voor negen de honkbalknuppel van een 20-jarige Tilburger in beslag genomen. Dit kleine formaat knuppel werd bij een routinecontrole bij de Tilburger onder de bijrijderstoel aangetroffen en is om die reden een verboden wapen (omstandigheidwapen). De politie zette de Tilburger aan de kant van de weg omdat hij met zijn auto in verboden richting reed.

Met drank op achter het stuur

TILBURG Gisteravond rond kwart voor elf hebben agenten aan de Brugstraat in Tilburg een 49-jarige man uit deze stad aangehouden. Dat gebeurde nadat de agenten bij een blaastest hadden vastgesteld dat de man met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. In het politiebureau blies de man bijna 1.20 promille. Dat leverde hem een rijverbod van 5 uur op. De politie maakt tegen de man proces-verbaal op.

Bejaarde vrouw breekt pols bij straatroof

TILBURG Een 77-jarige vrouw uit Tilburg liep gistermiddag tussen kwart over drie en halfvier een gebroken pols op toen zij bij de supermarkt van Albert Heijn aan het Korvelplein in Tilburg van haar tas werd beroofd door een nog onbekende straatrover. De man rukte de tas van de vrouw uit haar handen. Hierbij kwam de vrouw ten val en liep hierbij een gebroken pols en een geneusd been op. De gestolen tas liet de straatrover kort na de beroving achter. Er bleek niets uit gestolen te zijn. De politie heeft van het slachtoffer een uitgebreide aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Man uit Tilburg weet aan straatrover te ontkomen

TILBURG Een 26-jarige man uit Tilburg wist vanmorgen rond kwart voor vijf aan een gewapende straatrover te ontkomen. Het slachtoffer fietste over de Dr. Hub van Doorneweg en zat op zijn fiets te bellen toen een nog onbekende straatrover hem tot stoppen dwong en met een mes bedreigde. De straatrover eiste de mobiele telefoon van de Tilburger, maar deze laatste wist door te vluchten aan de beroving te ontkomen. De politie heeft vannacht van het slachtoffer een uitgebreide aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Carel Bouman