Gemeente Amersfoort

Persbericht

Rekenkamercommissie

nummer: 02

datum: 20 mei 2005

Rekenkamercommissie Amersfoort onderzoekt parkeerfonds

De rekenkamercommissie van de gemeente Amersfoort heeft besloten een onderzoek uit te voeren naar de ontwikkeling van het gemeentelijk parkeerfonds. De rekenkamercommissie honoreert hiermee het verzoek van de raadsfracties PvdA en CDA die de rekenkamercommissie om zo'n onderzoek hadden gevraagd. Aanleiding voor dit onderzoek is dat er al enige tijd sprake is van tekorten in dit fonds. De rekenkamercommissie wil weten wat hiervan de oorzaken zijn en hoe deze tekorten in de toekomst kunnen worden voorkomen.

Het onderzoek van de rekenkamercommissie heeft het karakter van een 'quick scan' waarbij in een relatief korte looptijd de belangrijkste feiten rondom het parkeerfonds in kaart worden gebracht.

In haar onderzoek maakt de rekenkamercommissie een analyse van de ontwikkeling van het parkeerfonds in de periode 2002-2005. De bedoeling is de tekorten van de afgelopen periode te specificeren en de oorzaken hiervan in kaart te brengen. Vervolgens zal de rekenkamercommissie ingaan op de te verwachten ontwikkelingen en op de maatregelen die zijn genomen om dergelijke tekorten in de toekomst te voorkomen. Daarbij zal de rekenkamercommissie ook aandacht besteden aan de sturingsrelatie tussen gemeente en de parkeerservice Amersfoort.

De rekenkamercommissie zal haar bevindingen neerleggen in een brief aan de gemeenteraad.

Het onderzoek start in juni en zal naar verwachting in september worden afgerond.

Nadere informatie:
mw. M. Mehciz, secretaris rekenkamercommissie
Telefoon 033 469 43 12 of e-mail: maj.mehciz@amersfoort.nl /www.amersfoort.nl


---- --