Dealers aangehouden

Utrecht 20-05-2005 - Op donderdag werden een groot aantal dealers en gebruikers aangehouden na een uitgebreid politieonderzoek van het politie van het district Utrecht noord.

Twee weken geleden kwam bij de politie de belangrijke informatie binnen dat er verdovende middel werden verhandeld van uit zijn woonhuis.

Naar aanleiding van deze informatie werd een uitgebreid onderzoek gestart.

Nadat er door de rechercheurs genoeg informatie was ingewonnen kon op donderdag tot aanhouding worden overgegaan In totaal werden 10 gebruikers aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Deze mannen en vrouwen, in de leeftijd van 20 tot 39 jaar afkomstig uit Utrecht, Vleuten, Amsterdam, Oosterhout en Bilthoven konden na verhoor weer huiswaarts keren. Later op de dag kon werden de twee vermoedelijke dealers aangehouden.

De 23-jarige man uit Utrecht werd aangehouden op de Samuel van Houtenstraat te Utrecht en de 32-jarige man uit Utrecht werd aangehouden op de Hogelanden Westzijde te Utrecht.

In de woningen van de mannen werd doorzoeking gedaan en hierbij werden een hoeveelheid verdovende middelen (handelsvoorraad voor verkoop) aangetroffen, een 100-tal XTC pillen, weegapparatuur en verpakkingsmateriaal en een hoeveelheid geld.

De mannen zijn ingesloten voor verhoor en de politie van Utrecht noord sluit meerdere aanhoudingen niet uit.