Nationale-Nederlanden

'De kunst van het uitgaan'
20-05-2005
Een bijzondere selectie uit de ING Collectie.

ING exposeert van 18 mei tot en met 24 juni 2005 'De kunst van het uitgaan' in het Ravenstraatje 3 te Zutphen. Op de tentoonstelling is een grote variëteit aan kunstwerken te zien, rond het thema uitgaan. Alle kunstwerken komen uit de ING Collectie, een bedrijfscollectie van hedendaagse figuratieve kunst van Nederlandse kunstenaars.

Iedereen beleeft 'de kunst van het uitgaan' op zijn eigen manier. Sommige mensen gaan graag met familie of vrienden uit eten, anderen genieten bijvoorbeeld van theater of balletvoorstellingen.

Kunstenaars hebben ook een eigen visie op het uitgaansleven. Dat is vastgelegd op tal van schilderijen, aquarellen, litho's en etsen. ING heeft een bijzondere selectie gemaakt van kunstwerken van onder andere Kik Zeiler, Douwe Elias, Wouter van Riessen en Theo L' Herminez, die in Kunstgalerie Vruggink tentoongesteld worden.

ING Art Management organiseert twee keer per jaar een expositie in het 'geboortehuis' van Nationale-Nederlanden, aan het Ravenstraatje 3 te Zutphen. In dit pand, waar ooit de basis werd gelegd voor de huidige onderneming, is nu Kunstgalerie Vruggink gevestigd.

De expositie is gratis te bezoeken op woensdag en vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 uur, op donderdag en zaterdag van 13.30 uur tot 17.00 uur.