AXA Verzekeringen

AXA introduceert nieuw (semi)collectief pensioenproduct: PensioenPlan voor Bedrijven 18 mei 2005

Met het PensioenPlan voor Bedrijven (PPB) introduceert AXA een (semi)collectief pensioenproduct dat AXA's positie als pensioenverzekeraar (her)bevestigt. PensioenPlan voor Bedrijven is de meest veelzijdige en flexibele pensioenregeling voor het midden- en kleinbedrijf vanaf twee werknemers. PensioenPlan voor Bedrijven is een verzekeringsproduct dat is gekoppeld aan een pensioentoezegging in de vorm van een beschikbarepremieregeling. De waardeopbouw vindt plaats op basis van beleggingen (keuze uit 14 beleggingsdepots), naar keuze van de verzekeringnemer met of zonder garantiecomponenten.

Uit een inventarisatie bij intermediairs en ondernemingen bleek dat een goed en flexibel pensioenproduct aan een aantal voorwaarden moet voldoen:

Eenvoudig te muteren bij toekomstige wijzigingen in de wetgeving

Vanwege de modulaire opbouw van het PensioenPlan voor Bedrijven (modules: ouderdomspensioen, nabestaandenpensioen, tijdelijk nabestaandenpensioen, ANW-hiaat en arbeidsongeschiktheid) is het product snel en gemakkelijk aan te passen. Dit voorkomt voor alle partijen administratieve problemen.

Scherp in prijs en provisie

PensioenPlan voor Bedrijven biedt de intermediair keuzemogelijkheden en flexibiliteit voor zijn klanten. De provisie varieert van uitsluitend afsluitprovisie (4%) en geen doorlopende provisie tot uitsluitend doorlopende provisie (8%) en geen afsluitprovisie. Belangrijk voor de werkgever/werknemer hierbij is dat de provisie geen invloed heeft op de kostenstructuur en de evenredige opbouw.

Kostenbeperking en hoog investeringspercentage

Bij volledige provisie bedragen de kosten 9 procent. Daarmee wordt een in deze markt zeer hoog investeringspercentage bereikt van 91 procent. Bij volledige inbouw van de provisie wordt zelfs een investeringspercentage bereikt van 99 procent en bedragen de kosten dus slechts 1 procent.

Duidelijk taalgebruik

De productondersteuning bestaat uit heldere en voor de lezer (intermediair, werkgever en werknemer) zeer begrijpelijke taal: handboek, factsheets/informatiekaarten voor intermediair, werkgever en werknemer, aanmeldingsformulieren, wijzigingsformulieren, voorwaarden en een Q & A-lijst. Belangrijk in de communicatie rondom pensioen is de informatie op de website van AXA (begin juni). AXA laat daarop pensioen zien aan de hand van zogenoemde events; aan de hand van gebeurtenissen (veranderen van werkgever, geboorte van een kind, met pensioen gaan, scheiding en overlijden die van grote invloed zijn op het pensioen) worden werknemers duidelijk en overzichtelijk op de hoogte gebracht over de stappen die met betrekking tot pensioen moeten worden genomen. Verder wordt voor elk van de modules binnen het PensioenPlan voor Bedrijven precies aangegeven wat deze inhoudt.

Snelle verwerking van aanvragen en mutaties

Omdat het PensioenPlan voor Bedrijven wordt geadministreerd in het nieuwe universal life backoffice van AXA is snelle verwerking van aanvragen en mutaties een grote pre. De voorloper van het PensioenPlan voor Bedrijven, het Individueel PensioenPlan (IPP), heeft de kwaliteit van het nieuwe administratieplatform al bewezen.

Disclaimer