Politie Zaanstreek-waterland


Politie in Middenbeemster trekt tijdelijk in bij gemeente


Vanaf maandag 23 mei kunnen bewoners van de Beemster voor politiezaken terecht op het gemeentehuis in Middenbeemster aan de Rijn Middelburgstraat 1. De politie heeft daar tijdelijk een werkruimte ter beschikking gekregen. Het politiebureau werd donderdagochtend getroffen door brandstichting en is voor langere tijd gesloten.
Voor het doen van aangifte of een melding kan het publiek zich melden bij de publieksbalie van de gemeente. De opvang is open van maandag t/m vrijdag van 09:00 uur tot 13:00 uur. De politie raad mensen aan om eerst te bellen met het servicenummer 0900-8844 (lokaal tarief) voor een afspraak of een doorverwijzing naar een telefonische aangifte of een aangifte via het internet.
De politiesurveillance staat overigens niet onder druk door het wegvallen van het politiebureau. De teamleden zijn in een ander politiebureau ondergebracht. De 112 noodhulp en andere politieactiviteiten gaan ongehinderd door.

16:09 19-MEI-05
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM

Bromfietscontrole

Tijdens een bromfietscontrole met rollentestbank werden 41 voertuigen gecontroleerd.
Twaalf keer werd een te hoog vermogen vastgesteld en een bromfiets produceerde teveel geluid. Deze werd voor verder technisch onderzoek aan het bureau geplaatst.
Drie bestuurders moeten nog een verzekeringsbewijs komen tonen.

18:13 19-MEI-05
loc.: ILPENDAM, JAAGWEG

Zonder rijbewijs

Politieagenten zagen een 49-jarige man uit Purmerend rijden, waarvan zij wisten dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Hij werd aangehouden en naar het bureau overgebracht. Daar het voertuig waar hij in reed niet van hemzelf was niet tot inbeslagneming overgegaan. De man werd medegedeeld dat bij een volgende keer de auto wel wordt ingenomen.

18:43 19-MEI-05
loc.: ZAANDAM, DE WEER

Diefstal kassa

Rond genoemde tijd liep een (blanke) man de shop van een pompstation binnen met de mededeling: "Dit is een overval". Vervolgens pakte hij het kassablok en verliet de shop weer. Er zijn door de man geen bedreigingen geuit en ook was er geen sprake van een wapen.
Onderzoek in de omgeving leverde niets op. De buit is onbekend.

20:13 19-MEI-05
loc.: WORMERVEER, WANDELWEG

Lastige man aangehouden

Een 35-jarige man uit Zaandam zorgde voor overlast door kinderen lastig te vallen. De man werd slapend in een bushokje aangetroffen en verkeerde in kennelijke staat van dronkenschap. De man gevorderd naar huis te gaan, waarna hij een agressieve houding aannam. Hij werd met gepast geweld onder controle gebracht en aangehouden. Daar hij in verband met dronkenschap niet te horen was is hij ter ontnuchtering ingesloten.

20:47 19-MEI-05
loc.: ZAANDAM, TWISKEWEG / ANKERSMIDPLEIN
OOSTZAAN, KERKSTRAAT

Bromfietscontrole

Door zestien politiemensen werd op genoemde locaties een grote bromfietscontrole gehouden.
Er werden 70 bromfietsen gecontroleerd.
Resultaat:
- 4 bromfietsen werden in beslaggenomen;
- 2 werden uit het verkeer genomen daar zij niet verzekerd waren;
- er werden 42 processen-verbaal uitgeschreven, waarvan de helft voor overschrijden van de constructiesnelheid;

De overige p.v.'s betroffen allerhande technische gebreken, het niet hebben van bromfietscertificaat,
onverzekerd zijn of het niet kunnen tonen van een geldig legitimatiebewijs.

01:03 20-MEI-05
loc.: KROMMENIE, WEVERSTRAAT

Aanrijding onder invloed

Vond een aanrijding tussen een Connexxionbus en een personenauto plaats. De bestuurder van de personenauto (een 52-jarige man uit Markenbinnen) die linksaf sloeg, en daarbij de rechtdoor gaande bus geen voorrang verleende, verkeerde onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en blies aan het bureau 680 ugl.
De verdachte verklaarde reeds een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben. Zijn rijbewijs was al eerder ingevorderd.

07:53 20-MEI-05
loc.: ZAANDAM, ALBERT HEIJNWEG

Auto over de kop

Een 30-jarige vrouw uit Beverwijk reed met haar auto over de Albert Heijnweg richting de Provinciale weg. In de bocht raakte zij met haar rechtervoorwiel een in de berm geplaatst betonnen blok. Hierdoor slipte haar voertuig en raakte zij vervolgens met haar linkervoorwiel een volgend betonnen blok. Hierna sloeg haar auto over de kop en kwam op het dak tot stilstand. De vrouw werd met handletsel overgebracht naar het ZMC.

09:17 20-MEI-05
loc.: WORMERVEER, WANDELWEG

Motorrijder onderuit

Een 34-jarige man uit Krommenie reed op zijn motorfiets over de Wandelweg. Door olie op het wegdek gleed hij onderuit en liep daarbij knieletsel op. Met een ambulance werd hij overgebracht naar het ZMC.


---- --