Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


20 mei 2005


Doetinchem - Fietsster raakt gewond


Een 41 jarige fietsster uit Doetinchem raakte donderdagmorgen gewond na een aanrijding. De vrouw fietste over de Loolaan richting Kruisbergseweg. Achter haar reed een 16 jarige bromfietser uit Doetinchem. De bromfietser wilde de vrouw inhalen, maar omdat ze op het midden van de weg fietste haalde hij haar rechts in. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de vrouw verwondingen opliep in haar gezicht. Zij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Etten - Motorrijder gewond na aanrijding


Een 53 jarige motorrijder uit Etten is donderdagmiddag rond 14.15 uur gewond geraakt na een aanrijding. De aanrijding gebeurde op de Slingerparallel, waar op dat moment een kleine file was in verband werkzaamheden langs de weg. De motorrijder zag te laat dat hij moest remmen en ging onderuit. Hij gleed vervolgens door tegen de auto van een 34 jarige Vlijmenaar voor hem. De Ettenaar liep een hersenschudding op.


Didam - Woninginbraak op klaarlichte dag


In een woning aan de Esdoorn werd donderdagmiddag ingebroken. Dit gebeurde rond 14.30 uur. Er werd een raam op de bovenverdieping geforceerd, terwijl de bewoonster beneden in de woning was. De vrouw hoorde gestommel en riep naar boven, omdat ze dacht dat het haar zoon was. Omdat er geen reactie kwam, ging ze polshoogte nemen en zag ze dat er was ingebroken. Weggenomen werd een onbekend geldbedrag. De politie start een onderzoek en is op zoek naar getuigen. Getuigen kunnen bellen naar 0900 8844.


Baak - Diefstal uit kluis


De politie is een onderzoek gestart naar de diefstal uit een kluis bij een bedrijf aan de Zutphen - Emmerikseweg. De eigenaar van het bedrijf zag donderdagmiddag rond 17.20 twee onbekende mannen uit het kantoor komen. Hij vroeg wat ze daar moesten en de twee liepen snel weg richting een rode auto, die geparkeerd stond voor het bedrijf. Ze reden vervolgens weg richting Doetinchem. De eigenaar ontdekte dat de kluis openstond en dat er geld was weggenomen. Hoe zij de kluis open hebben gekregen is nog onduidelijk.
Signalement van de twee mannen: een man van 40 jaar oud, lengte ca. 1.70 - 1.75 m, stevig gedrongen postuur, bruin krullend haar, tatoeage op de onderarm en hij droeg een zwart leren jack. De andere man was groter en slanker en had grijsachtig stekelig haar. In verband met het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Doetinchem - Twee gewonden bij aanrijding


Een 24 jarige automobilist uit Ulft en een 19 jarige automobilist uit Tolkamer raakten donderdagavond gewond bij een kop-staart aanrijding. Een 61 jarige automobilist uit Hummelo zag te laat dat bestuurder uit Tolkamer remde en hij botste tegen hem aan. Door de klap botste deze weer tegen de Ulftenaar. De bestuurders uit Ulft en Tolkamer werden met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Steenderen - Met motor tegen boom


Een 53 jarige motorrijdster uit Zelhem is donderdag rond 18.55 uur op de Doesburgseweg door onbekende oorzaak tegen een boom gebotst. Door het ongeval had ze in elk geval een gebroken enkel. De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Doetinchem - Bedrijfsongeval


Bij een bedrijfsongeval bij een bedrijf aan de Nijverheidsweg is een 42 jarige Doetinchemmer gewond geraakt aan zijn hand. De man kwam tijdens werkzaamheden met zijn hand in een machine terecht. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie onderzoek het ongeval.



---- --