Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


20 mei 2005


Zutphen - Politie zoekt fietser


De politie is op zoek naar de fietser die donderdagmiddag op de Basseroord op een auto gebotst is. Dit gebeurde rond 16.45 uur. Een 60 jarige Zutphenaar stond geparkeerd naast de supermarkt aan de Basserdoord. Ineens viel er een fietser op de motorkap van de auto, die waarschijnlijk uit het paadje langs de supermarkt kwam fietsen. De man stapte weer op de fiets en riep nog dat hij niets had. Hij fietste weg richting Nieuwstand. Op de motorkap was een kras ontstaan. De politie verzoekt de fietser zich te melden bij de politie. Het betreft een man met een fors postuur en kalend hoofd. Mogelijk dat er mensen zijn die de aanrijding gezien hebben. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Epse - Onwel achter het stuur


Een 75 jarige automobilist uit Eefde is donderdagmiddag per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis nadat hij waarschijnlijk onwel was geworden en hierdoor een aanrijding veroorzaakte. Rond 16.20 uur botste hij ter hoogte van de verkeerslichten aan de Deventerweg tegen de auto van 53 jarige inwoner uit Harfsen. Vervolgens reed hij tegen een lichtmast en een verkeersbord en kwam uiteindelijk tot stilstand op het fietspad.


Zutphen /Eerbeek - Drankrijders betrapt


Agtenten hebben donderdagavond bij een controle op de Burg. Dijckmeesterweg in Zutphen een 18 jarige automobilist uit Warnsveld betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies op het politiebureau 0,8 prom en kreeg een boete.


Een 34 jarige automobilist uit Zutphen blies afgelopen nacht (do/vrij) bij een controle op de Harenbergweg 0,7 prom. Hiervoor kreeg hij een boete. Tevens bleek de man een openstaande boete te hebben voor mobiel bellen tijdens het rijden.


Afgelopen nacht blies blies een 34 jarige automobilist uit Zutphen aan de Kattenhavestraat 0,7 prom. Hij kreeg een boete.


Agenten zagen donderdagavond rond 21.00 uur een 32 jarige automobilist uit Eerbeek met hoge snelheid door Eerbeek rijden. Zij wilden hem hierop aanspreken en laten blazen. De man liet weten er geen zin in te hebben en liep vervolgens een horecagelegenheid binnen. De man wilde niet meewerken en werd daarom aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politie en blies daar 1,1 prom. De Eerbekenaar kreeg een boete.


Zutphen - Verdachte fietsendiefstal aangehouden


Agenten hebben donderdagmiddag rond 15.35 uur een 24 jarige Voorburgenaar aangehouden. De man wordt er van verdacht een fiets gestolen te hebben. Donderdagmiddag had de eigenaar van de fiets aangifte gedaan van diefstal van zijn fiets. Op het Stationsplein zag hij echter de Voorburgernaar met zijn fiets en de eigenaar waarschuwde de politie. De man werd aangehouden, maar verklaarde de fiets geleend te hebben.


Lochem - Diefstal crossmotor


Uit een schuur aan de Albert Hahnweg werd donderdagmiddag rond 13.00 uur crossmotor en een helm weggenomen. Het gaat om een oranje KTM motor, type 380sx met kenteken KT-60-47. Een buurman heeft waarschijnlijk de dader , een blanke jongen met blond stekel haar, oranje jack en lichtblauwe rugzak, met de motor zien wegrijden. De politie is een onderzoek gestart.


Eerbeek - Diefstal auto


Vanaf een parkeerplaats achter een bedrijf aan de Loubergweg werd in de nacht van woensdag op donderdag een zwarte Audi A3 met kenteken 03-NN-NB weggenomen. Een 34 jarige Eerbekenaar heeft aangifte gedaan.


Zutphen - Aanhoudingen na poging inbraak


Agenten hebben donderdagavond twee inwoonster uit Zutphen aangehouden. De twee, beiden 18 jaar, werden door een beveiligingsmedewerker overlopen op een bedrijfsterrein aan de Dreef. Ze probeerden van een pand een raam te forceren. Ze werden aangehouden en de politie maakt proces verbaal op.


Brummen - Rijbewijs kwijt


Een 22 jarige automobilist uit Angerlo moest donderdagmiddag zijn rijbewijs inleveren. Hij reed op de N348 156 km. Er is hier echter 100 km toegestaan. Het rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces verbaal op.


Zutphen Fathers 4 Justice


Bleek vanmorgen, dat leden van de actiegroep Fathers 4 Justice de Oude IJsselbrug voor hun actie hadden uitgekozen. Een als Batman uitgedoste man zat even voor 06.00 uur op de boogbrug en trachtte de aandacht van het passerende verkeer te trekken. Na overleg besloot hij zijn actie te staken, maar gezien de gladheid geven zijn mede-actievoerders aan, dat hij niet naar benden kon. Er werd een hoogwerker van de brandweer ingezet, waarna de man, een 48-jarige inwoner uit Barneveld naar beneden werd gehaald. Hij is voor verhoor naar het politiebureau overgebracht en heeft een bekeuring van 45 euro gekregen voor overtreding van de Algemene Plaatselijke Verordening.
Aangezien de hoogwerker zijn stempels moest uitzetten voor de inzet werd het autoverkeer tijdelijk stil gelegd en moest men via de nieuwe IJsselbrug rijden.


Twello - onderzoek naar mogelijke ontuchtige handelingen in zwembad


De politie heeft gisterenavond een man aangehouden, die mogelijk jeugdige kinderen onzedelijk heeft betast. Dit zou tijdens het zwemmen in de wildwaterbaan van het plaatselijke zwembad zijn gebeurd. Twee meisjes maakten melding van het gebeurde. Zwembadpersoneel heeft de man aangesproken en hij bleef in afwachting van de politie in het zwembad. Hij is inmiddels in verzekering gesteld en de politie vraagt ouders van mogelijke slachtoffers contact op te nemen via 0900 - 8844.


Einde berichten



---- --