Gemeente Delft

Vrijdag 20 mei is geconstateerd dat er voor de tweede maal een urn ontvreemd is uit de urnenmuur op de begraafplaats Iepenhof in Delft. Wethouder Jan Torenstra, medewerkers van de gemeente Delft en Politie Haaglanden en de direct betrokken familie zijn vrijdagochtend direct bij elkaar gekomen om de nodige acties in gang te zetten. Vanmiddag zullen de politie, medewerkers van de begraafplaats en de brandweer alles in het werk stellen om de urn terug te vinden. De familie en de gemeente Delft zijn zeer aangedaan door deze gebeurtenis en doen een dringende oproep aan de dader(s) om deze urn terug te brengen of de gemeente of politie te melden waar de urn zich bevindt. Dit geldt overigens ook voor de urn die twee weken geleden ontvreemd is, die tot op heden nog niet terug gevonden is.

Na de diefstal van twee weken geleden is door politie Haaglanden het toezicht rond de begraafplaatsen in Delft verscherpt. Desondanks is een tweede diefstal niet voorkomen. De familie heeft de recent gestolen urn dinsdagmorgen nog bezocht.

De gemeente benadert vandaag nog alle families, die een urn in de urnenmuur hebben. De gemeente wil hen tijdelijk de mogelijkheid bieden om de urnen in een afgesloten ruimte op de begraafplaats te plaatsen. Zij kunnen teruggeplaatst worden op het moment dat de nodige maatregelen zijn getroffen om een urnendiefstal uit de urnenmuur te voorkomen. Gedacht kan worden aan een glazen (slagvaste) plaat voor nis van de urnenmuur.