Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave donderdag 19 mei

* BRAND IN WONING; ZWAARGEWONDE MAN OVERLEDEN

ROTTERDAM - De 27-jarige man die dinsdagmorgen 17 mei jl. bij een brand in een woning aan het Meidoornhof ernstig gewond raakte, is woensdagmorgen in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. De brand ontstond door nog onbekende oorzaak op de zolderetage van de woning. De gewaarschuwde brandweer haalde het slachtoffer, dat op de zolderetage sliep, uit de woning. In verband met de grote hoeveelheid rook die hij had binnengekregen, moest hij gereanimeerd worden. Hierna werd hij door de GGD met een spoedtransport overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum, waar het slachtoffer later overleed. De recherche zet het onderzoek naar de oorzaak van de brand voort.

* VERDACHTEN BEDREIGING AANGEHOUDEN
HELLEVOETSLUIS - Politiepersoneel van het district De Eilanden heeft donderdagmorgen in woningen aan de Leeuw en Waterman drie mannen aangehouden uit Hellevoetsluis, 19 en 20 jaar oud. Zij worden verdacht van bedreiging.
Het drietal had op zaterdagmorgen 30 april jl. een 22 -jarige man uit Hellevoetsluis bedreigd, waarbij een vuurwapen werd getoond. Politiemensen stelden een intensief onderzoek in dat resulteerde in de aanhouding van de drie mannen. Het drietal is overgebracht naar een politiebureau. Eén van hen, een 20-jarige Hellevoeter, is na verhoor heengezonden. De andere twee mannen zijn in verzekering gesteld. Tijdens doorzoekingen in de woningen van de verdachten werden twee imitatievuurwapens, afkomstig uit Spanje, aangetroffen en in beslag genomen.

* RUIM VIJFENDERTIGHONDERD HENNEPPLANTEN IN BESLAG GENOMEN

SCHIEDAM - Politiepersoneel van het district Schiedam stelde donderdagmorgen omstreeks tien uur, op grond van de Opiumwet, een onderzoek in een bedrijfspand op de Rotterdamsedijk in. In het pand werd een in bedrijfzijnde hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 3780 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later vernietigd. De stroomvoorziening werd afgesloten omdat de elektriciteit illegaal werd afgetapt. Een 31-jarige man uit 's-Gravenzande werd aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar een politiebureau.

* VERDACHTE GIJZELING AANGEHOUDEN
RIDDERKERK - Politiepersoneel van district Feyenoord-Ridderkerk heeft met ondersteuning van de RegionaleOndersteuningGroep (ROG) donderdagmiddag rond half twee een 52-jarige Rotterdammer aangehouden die kort ervoor een 67-jarige Ridderkerker in zijn woning aan de Generaal Smutsstraat had gegijzeld. De zoon van het slachtoffer, een 32-jarige Ridderkerker, was op het moment dat zijn vader door de verdachte met een mes werd bedreigd in de woning aanwezig. Hij wist echter de woning te verlaten en zocht zijn heil bij de buren waarna hij de politie alarmeerde. Door politiepersoneel werd de straat afgezet. Op een gegeven ogenblik verliet de verdachte de woning, stapte in zijn auto en werd vervolgens door politiepersoneel aangehouden en overgebracht voor verhoor. De 67-jarige man is vervolgens samen met zijn zoon en de buren opgevangen en eveneens overgebracht naar het politiebureau. In de woning werd het mes dat door de verdachte was gebruikt, in beslaggenomen. Een geldkwestie zou de aanleiding zijn voor dit misdrijf.
Ochtenduitgave donderdag 19 mei

* AUTOMOBILIST KOMT OM HET LEVEN NA VERKEERSONGEVAL

HELLEVOETSLUIS - Woensdagavond omstreeks half zeven is bij een verkeersongeval op de Kanaalweg OZ een 42-jarige man uit Hellevoetsluis om het leven gekomen. Door de aanrijding, die ontstond als gevolg van een voorrangskwestie, kwam de auto van de man in het water terecht, waarna het voertuig zonk. Een duikteam van de brandweer en politiemensen haalden het slachtoffer uit zijn benarde situatie, waarna hij met een spoedtransport door GGD-personeel werd vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Daar overleed de 42-jarige man enige tijd later.
* TWEE GEWONDEN NA STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - Bij een steekpartij in een woning in de Millinxstraat woensdagmiddag omstreeks drie uur, raakten twee mannen uit Rotterdam en Bergen op Zoom, 21 en 23 jaar, gewond. Beide slachtoffers, die steekwonden in hoofd en zij opliepen, werden door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het MCR, locatie Zuider. De 23-jarige man uit Bergen op Zoom werd na behandeling overgebracht naar het politiebureau en verhoord.
Het slachtoffer verklaarde dat beide mannen met een onbekende man de woning waren ingegaan. Vervolgens ontstond in de woning een woordenwisseling tussen de drie mannen, waarbij de verdachte instak op de 23-jarige man. Toen het 21-jarige slachtoffer tussenbeide wilde komen werd ook hij gestoken. Na de steekpartij rende de dader de woning uit en vluchtte in onbekende richting. De recherche van het district Zuid stelt een onderzoek naar de verdachte en oorzaak van de steekpartij in.
* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM/SCHIEDAM - Politiepersoneel van district De Noordhoek heeft woensdagmiddag rond drie uur in een woning aan de Leeuwenbekstraat een hennepkwekerij ontmanteld. In de woonkamer werd een inwerking zijnde kwekerij aangetroffen bestaande uit 208 planten. De planten alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werd in beslag genomen en vernietigd. Een onderzoek naar de eigenaar wordt ingesteld.
In een pand in de Calandstraat in Schiedam werd woensdagmiddag omstreeks twee uur door politiepersoneel van het district Schiedam een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 1226 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later vernietigd.

* VERDACHTE VERLATEN PLAATS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Op het Terbergseplein vond woensdagavond rond half twaalf een aanrijding plaats waarbij de veroorzaker doorreed. Een 35-jarige Capelse werd plotseling geconfronteerd met een voor haar rijdende automobilist die slipte en dwars op de rijbaan tot stilstand kwam. Zij kon een aanrijding niet meer voorkomen. Na de botsing ging de andere automobilist er vandoor. Politiepersoneel dat na de melding een onderzoek instelde trof de verdachte auto met bestuurder aan op de Keileweg. De 29-jarige bestuurder bekende de aanrijding. Hij verklaarde de gewoonte te hebben om tijdens het rijden zijn contactsleutel uit het slot te halen, hiermee een bierflesje te openen en vervolgens de sleutel weer terug te stoppen. Deze keer was het stuur echter op het stuurslot gesprongen en was hij geslipt en tot stilstand gekomen. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

* MAN BEROOFD VAN AUTO
ROTTERDAM - Donderdagmorgen omstreeks kwart over één werd in de Taanderstraat een 34-jarige man uit Spijkenisse beroofd van zijn auto, een blauwe Ford Fiesta. Het slachtoffer, dat aan het telefoneren was, had juist zijn auto geparkeerd toen hij van achteren door een man werd benaderd. Onder bedreiging van een mes werd de Spijkenisser gesommeerd zijn auto en mobiele telefoon af te geven. Het 34-jarige geschrokken slachtoffer, nam ijlings de benen waarna de verdachte in de auto van het slachtoffer stapte en wegreed in onbekende richting. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een onderzoek in.

* MAN IN BUIK GESTOKEN
ROTTERDAM - Woensdagavond omstreeks zes uur kreeg de politie van het district Rotterdam-Centrum een melding van een steekpartij. Op de 1e Middellandstraat voor een bar, werd liggend op straat een 22-jarige Rotterdammer met een steekwond in zijn buik aangetroffen. Het slachtoffer werd door de GGD overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Het is vooralsnog onduidelijk wat de aanleiding was tot de steekpartij en wie erbij betrokken waren. De recherche stelt een nader onderzoek naar de achtergronden van deze zaak.