BMG NEDERLAND

Krezip bewijst ongelijk

Nieuwe cd op nummer 1 in de album top-100

What Are You Waiting For, het nieuwe album van Krezip heeft de nummer één positie bereikt in de Album Top 100. Dit is het tweede grote succes voor de band in één week tijd. Vorige week al bereikte de eerste single van het album, Out Of My Bed, een voorlopig hoogste positie met de 5e plek in de Mega Top 100. Krezip is weer helemaal terug.

Deze succesvolle feiten bewijzen duidelijk het ongelijk van hun vorige platenmaatschappij. Nieuwe internationale richtlijnen voor Warner Music Benelux zorgden er in 2004 voor dat de contracten met al hun nationale artiesten werden opgezegd, inclusief het contract met Krezip. Met de huidige nummer één positie bewijst de band dat dat een onverstandige beslissing is geweest. Krezip staat aan het begin van een nieuwe succesvolle periode in hun jonge, maar nu al indrukwekkende carrière. Het turbulente jaar waarin de band ook een nieuwe drummer en gitarist kreeg heeft tot nu toe alleen maar goeds gebracht.

What Are You Waiting For is het derde studio album van Krezip. Het album is opgenomen in de Wisseloord studios in Hilversum onder leiding van het van oorsprong Australische producersduo en echtpaar de Wizardz of Oz. Het duo schreef ook mee aan een aantal tracks op het album. Dit gebeurde samen met zangeres Jacqueline Govaert in de studio van het echtpaar in Los Angeles.