Gemeente Barendrecht

L.S.,

Hierbij stuur ik u persbericht 055 van de gemeente Barendrecht. Het bericht gaat over de opening van het vernieuwde basketbalveld in park Nieuweland op zaterdag 28 mei. Meer informatie in het bijgesloten bericht.

Met vriendelijke groet,
Wendy Meulendijk

Persbericht Gemeente Barendrecht

Opening vernieuwd basketbalveld Nieuweland

BARENDRECHT (20 mei 2005) * Wethouder Ett Schoehuizen (jeugd- en jongerenwerk) verricht op zaterdag 28 mei de officiële openingshandeling van het vernieuwde basketbalveld in park Nieuweland. Hij doet dit door het nemen van een vrije worp. De jongeren die bij de opening betrokken zijn, hebben samen met de gemeente gewerkt aan de renovatie van het basketveld. Op 4 april hielpen zij mee met het aanbrengen van de nieuwe belijning. En ook voor de toekomst hebben zij hun medewerking ten aanzien van het onderhoud toegezegd.

Enkele maanden geleden werd de gemeente door een aantal jonge basketballers benaderd met betrekking tot de renovatie van het basketbalveld in park Nieuweland. Al direct gaven zij aan hieraan eigenhandig een bij-drage te willen leveren. De positieve en constructieve benadering van de jongeren heeft er toe geleid dat het basketbalveld is aangepast. Er zijn nieuwe baskets geplaatst, de onregelmatigheden op het veld zijn weggewerkt en samen met de jongeren is de belijning aangebracht. Wethouder Ett Schoehuizen is zeer te spreken over de samenwerking met de jeugd bij de realisatie van deze sportvoorziening. Schoehuizen: "Deze actie geeft maar weer eens aan dat er veel positiefs uitgaat van jonge mensen. Mijn credo bij het jeugdbeleid is 'door, voor en met jongeren'. Bij de renovatie van dit basketbalveld komt dit goed tot uiting. Barendrecht voert een actief sport- en spelbeleid. In Barendrecht is er ruimte voor jongeren en we bieden hen graag alternatieven, zodat ze niet doelloos hoeven rond te hangen.

De renovatie van het basketbalveld in samenwerking met Barendrechtse jeugd staat niet op zich. Het komende jaar staat bijvoorbeeld ook de realisatie van een BMX-fietscrossbaan in het Kooiwalbos en de aanleg van een tijdelijk trapveld in Meerwede Noord-West op de rol. Ook deze initiatieven zijn afkomstig van jongeren en worden in samenspraak met de jeugd vormgegeven en uitgevoerd.