Vlaamse overheid

Binnenkort kunnen ondernemers voor hun administratieve formaliteiten met de Vlaamse overheid terecht bij een uniek ondernemersloket. Ze hoeven dan niet meer, zoals nu, bij tien verschillende administraties en organisaties langs te gaan, als ze een milieuvergunning willen krijgen, een vestiging in het buitenland willen oprichten of willen nagaan voor welke subsidies ze in aanmerking komen.

Het Vlaams Agentschap Ondernemen (VLAO) zal die unieke loketfunctie vervullen, waardoor de administratieve lasten voor het bedrijfsleven verminderen en de contacten tussen de ondernemer en de overheid vereenvoudigen.

Dat staat in de visienota over "Implementatie van de geïntegreerde loketfunctie en het accountmanagement van het Vlaams Agentschap Ondernemen (VLAO)", die de Vlaamse Regering heeft goedgekeurd.

Het unieke ondernemersloket begeleidt de ondernemer bij zijn dossier. "De ondernemer die een zaak wil starten of nieuwe investeringen wil doen, moet dus niet meer bij de afzonderlijke administraties of organisaties aankloppen. Bij het unieke loket kan hij bij experts terzake terecht met vragen over onder meer milieu, ruimtelijke ordening, innovatie en internationaal ondernemen", zegt minister MOERMAN.

In totaal komen er vijf provinciale VLAO-centra. Het Vlaams Agentschap Ondernemen zal ook nauw samenwerken met de werkgeversorganisaties Voka en Unizo.

"Met het Vlaams Agentschap Ondernemen wordt de idee van één ambtenaar als uniek aanspreekpunt bij het opstarten van een onderneming of bij de behandeling van een investeringsdossier gerealiseerd. Dit past in de uitbouw van een klantvriendelijke Vlaamse administratie, zoals in het regeerakkoord overeengekomen werd", besluit minister Moerman.

persinfo : Annemie Nijs, woordvoerster van minister Moerman - tel. 02 552 61 00
e-mail: persdienst.moerman@vlaanderen.be

De persconferenties van de Vlaamse Regering kunnen worden beluisterd op: www.vlaanderen.be/persconferenties