Politie Drenthe

Vrijdagmiddag

Assen 20-05-2005

Eenzijdig verkeersongeval
SCHOONLOO - Vanmorgen vond een eenzijdig verkeersongeval plaats aan de Hoofdstraat. Een 73-jarige vrouw uit Vries reed met haar auto vanuit de richting Grolloo op weg naar Emmen. Bij haar in de auto zaten nog drie dames, allen uit Vries, leeftijd niet bekend. Een haar aangeboden snoepje viel in haar mouw waardoor haar aandacht van de weg werd afgeleid. Zij raakte in de linkerberm en botste daar tegen een aantal zwerfkeien. Hierdoor raakten alle vrouwen gewond. De brandweer verwijderde het dak van de auto om de slachtoffers er uit te halen. De bestuurster werd met rugletsel naar het Refajaziekenhuis in Stadskanaal overgebracht evenals een inzittende die kneuzingen opliep. De twee andere dames werden met een gebroken sleutelbeen en diverse kneuzingen naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen overgebracht. (05-141830)

Onder invloed naar de winkel
VEENOORD - Vrijdagmorgen omstreeks 11.30 uur parkeerde een 58-jarige vrouw uit Veenoord haar auto voor de winkel aan de Middenweg. Daarbij botste zij bij het achteruit rijden tegen een daar geparkeerde auto. Vervolgens reed zij weer naar voren waarna zij voor de ingang van de supermarkt tot stilstand kwam. Onderzoek wees een alcoholpromillage uit van 1,4. Haar rijbewijs werd ingevorderd. (05-141858)

Graafmachine rijdt over benen man
RODEN - Bij werkzaamheden aan het Oosteinde vond vanmorgen een arbeidsongeval plaats. Een 33-jarige man uit Assen reed als bestuurder van een graafmachine achteruit en zag daarbij niet dat daar een 21-jarige man uit Ter Apel op zijn knieën lag. Hij reed met zijn graafmachine over de benen van de man die vervolgens naar het UMCG werd overgebracht. Personeel van de zogenaamde Traumaheli waren ter plaatse om assistentie te verlenen. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in. (05-141801)

Politie haalt hennep uit slaapkamer
ASSEN - Donderdag werd in een slaapkamer aan de Oldambtstraat een hennepkwekerijtje met 200 nagenoeg volgroeide planten aangetroffen. De 39-jarige bewoonster en haar 20-jarige zoon kregen een dagvaarding mee waarbij ze kunnen kiezen uit een taakstraf van 62 uur of een geldboete van 1.600,-. De hennep en apparatuur werd in beslaggenomen en vernietigd. (05-141509)

Bert Peters verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandag 08.00 uur. Tel. 0592-361294 of 06-53 23 80 59.